Afdelingen

 

Zowel sporters als niet-sporters kunnen bij ons terecht. Onderstaande keuze uit de afdelingen, brengt u bij de verschillende onderzoeken en behandelingen, vervolgens kunt u een afspraak aanvragen. De actuele wachttijd voor een afspraak bij de sportarts is één week. De actuele wachttijd voor een afspraak bij de bewegingswetenschapper is vier weken.

 

Sportgeneeskunde is sinds 1 juli 2014 erkend als medisch specialisme. Hierdoor vallen per 1 januari 2016 zorgvraag gerelateerde consulten bij de sportarts (zoals sportmedisch advies bij een blessures) in de basiszorgverzekering. De sportmedische onderzoeken en sportkeuringen uitgevoerd door de sportarts vallen (nog steeds) onder de aanvullende verzekering.

 

Sportgeneeskunde

Het grootste deel van de bezoekers komt naar ons centrum vanwege chronische pees overbelastingsklachten van de knie, achillespees, voetzool, hamstring, lies, schouders of rug. De aanpak bestaat uit het zorgvuldig vaststellen van de diagnose en de oorzaak van de overbelasting.

Lees meer >>

Fysiotherapie

Sportgeneeskunde Rotterdam biedt naast medisch specialistische zorg ook fysiotherapie aan op onze locatie aan de Jan Leentvaarlaan, voor algemene- en sport gerelateerde klachten, zoals knie-, enkel- en schouderklachten.

Lees meer >>

 

Sportmedische onderzoeken

 

Sportmedische onderzoeken

 

Lees meer >>

Sport specifieke onderzoeken

 

Lees meer >>

Gezondheidsonderzoeken

 

Lees meer >>

Bewegingsanalyses

 

Lees meer >>

Overig aanbod

 

Lees meer >>

Sports Innovation Centre

 

Sportgeneeskunde Rotterdam heeft in samenwerking met Rotterdam Topsport, Gemeente Rotterdam, Erasmus MC, Erasmus Universiteit, TU Delft en de Hogeschool Rotterdam het Rotterdam Sports Innovation Centre (RISC) ontwikkeld. Het RISC is een platform ter ondersteuning bij de begeleiding van innovatieve vraagstukken in de duursport en breedtesport.

Maak een afspraak

Onderstaand vindt u in het kort een aantal innovatieve toepassingen in de sport die onder begeleiding van het RISC zijn ontwikkeld:

 


  • Schoenaanpassing traithlon

Lees meer >>