Gangbeeldanalyse

In geval van aanhoudende enkel-, knie-, heup- of rugklachten kunnen wij een gangbeeldanalyse met voetdrukmeting uitvoeren om de oorzaak te achterhalen en te adviseren over de aanpak.

Het looppatroon wordt in beeld gebracht door middel van camera’s en druksensoren op een loopband. Tijdens de analyse wordt gevraagd om kortdurend te wandelen en hardlopen, afhankelijk van de klacht en worden parameters vastgesteld als: bewegingsuitslagen in verschillende gewrichten, staplengte(verschil) en breedte, voetrotatie, bekkenshifts en (maximale) plantaire drukpunten.

De bewegingswetenschapper vergelijkt uw looppatroon met het ideale looppatroon en zoekt bij overbelasting problematiek naar eventuele oorzaken in uw looppatroon.

Met de resultaten kunnen adviezen worden gegeven over de optimale schoenen of looptechniek, of er een indicatie bestaat voor steunzolen of brace’s en wordt er gekeken naar de spierbalans. Ook kan het zijn dat wij oefentherapie adviseren op basis van de uitkomsten van de analyse. De analyse duurt 30-45 minuten.
Het is belangrijk dat u uw meest gebruikte (sport)schoenen en een korte broek meeneemt naar het onderzoek.

De kosten van dit onderzoek bedragen €145,-.

Wachttijden: u kunt binnen één à twee weken bij ons terecht.

Let op: indien er steunzolen (inlay’s) worden aangemeten zitten deze niet bij de prijs inbegrepen van de gangbeeldanalyse. Meer informatie over de steunzolen vindt u hier.

Maak een afspraak