Shockwave behandeling

 

Bij een shokwavebehandeling (extra-corporele shockwavetherapie of ESWT) gebruikt de behandelaar een geavanceerd systeem dat zeer gericht hoogenergetische schokgolven (kleine trillingen) produceert. Tijdens de behandeling plaatst de behandelaar de (transducer) kop van het apparaat met een kleine hoeveelheid geleidingsgel op het pijnlijke gebied.

Vervolgens geeft het apparaat korte energie-impulsen (trillingen) af. U geeft aan op welk punt u de meeste pijn ervaart, zodat de arts de schokgolven daarop kan richten. De schokgolven veroorzaken microscopische schade, deze schade is een sterke stimulus voor een helingsreactie. De behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Na de behandeling is het geen hinder om weer deel te nemen in het verkeer.

Bijwerkingen, risico’s en complicaties

Shockwavetherapie is een veilige en wereldwijd toegepaste behandelmethode. Hoewel de behandeling met lichte pijn gepaard gaat, komen andere bijwerkingen nauwelijks voor. Soms voelt het behandelde gebied de eerste uren nog wat pijnlijk of verdoofd aan. Heel soms ontstaat een kleine bloeduitstorting, zwelling of irritatie van de huid in het behandelde gebied.

De kosten van deze behandeling bedraagt €60,- per behandeling.

Maak een afspraak

 

Shockwave behandeling