Sportgeneeskunde

 

Het grootste deel van de bezoekers komt naar ons centrum vanwege chronische pees overbelastingsklachten van de knie, achillespees, voetzool, hamstring, lies, schouders of rug.

De aanpak bestaat uit het zorgvuldig vaststellen van de diagnose en de oorzaak van de overbelasting. De behandeling kan onder andere bestaan uit: oefentherapie (overbelasting betekent immers dat de overbelaste pees niet sterk genoeg is) en een optimalisatie van het bewegingspatroon of een bewegingsanalyse – een gangbeeldanalyse of fietspositiemeting.

De behandeling van de sportarts bestaan uit de volgende onderdelen, denk hierbij aan samenwerking met onder andere een bewegingswetenschapper en/of fysiotherapeut:

De sportarts voert ook specifieke behandelingen uit:

 

Voor het maken van een afspraak voor een consult bij één van onze sportartsen, dient u in het bezit te zijn van een verwijsbrief gericht aan de sportgeneeskunde / sportarts. Deze verwijsbrief kan worden afgegeven door een medisch specialist.

Wachttijden consult bij de sportarts: u kunt binnen drie weken bij ons terecht.

U kunt onderstaand formulier invullen om een afspraak aan te vragen.

Maak een afspraak

Let op: Wanneer wij u bellen, doen we dit met een afgeschermd / anoniem nummer. Houdt u daar rekening mee wanneer u een telefoontje van ons verwacht!