Bikefitting bij klachten

Een bikefitting naar aanleiding van klachten is bij Sportgeneeskunde Rotterdam altijd een onderdeel van een bestaand behandeltraject uitgezet door één van onze sportartsen. 

Bij deze dynamische meting richten we ons specifiek op het verhelpen van klachten die ontstaan zijn tijdens het fietsen. We zoeken, terwijl u fietst op uw eigen fiets, naar de oorzaak én de oplossing.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst meten we de maten van u en uw fiets op, plakken wij markers op uw gewrichten en zetten wij uw fiets in een fietsergometer. Vervolgens vragen wij u te fietsen. 

Tijdens het fietsen brengen we met ons Bioracer Motion systeem simultaan beide kanten van uw lichaam in kaart. Dit geeft unieke inzichten in uw fietsbeweging, symmetrie en stabiliteit. Door het gebruik van 3D infrarood technologie zijn we in staat uw fietsbeweging vanuit elke hoek te bekijken: zijdelings, van bovenaf en langs achter. Met de opgenomen data maken we een 3D reconstructie van uw beweging op de fiets waarbij u mee kunt kijken middels een beamer gericht op de grond voor u.

Uw houding vergelijken we met een optimale houding. Indien nodig passen we direct uw fiets aan, zoals: 

  • zadelhoogte
  • zadel setback
  • zadel kanteling
  • stuurhoogte
  • stuurpenlengte
  • stuurhendels
  • schoenplaatjes

Na deze aanpassingen vragen wij u opnieuw te fietsen, zodat we kunnen beoordelen of uw houding correct is.

Verslag

Per mail ontvangt u een verslag van de dynamische bikefitting. Hierin staan de maten die we bij u hebben opgenomen, staan zowel de gemeten als aangepaste fietsmaten en gewrichtshoeken en sluiten we af met ons advies. 

Controleafspraak

We adviseren minimaal 5 x 1 uur te fietsen voordat u ons belt voor een controleafspraak. Een controleafspraak duurt 45 minuten en we brengen hiervoor geen kosten in rekening.

Meer dan 85% van de patiënten die wij zien met klachten zijn na de aanpassingen klachtenvrij of geven de klachten tijdens het fietsen geen beperking meer. 

Duur onderzoek: 1 à 2 uur 
Kosten: € 250,-
Wachttijden: u kunt binnen drie weken bij ons terecht.

2e fiets

Heeft u een tweede fiets of een nieuwe racefiets? Deze kunnen wij deze, naar aanleiding van de data van de eerste meting, afstellen. Op het eind controleren wij de afstelling met een nameting.

Duur onderzoek: 45 minuten
Kosten: € 135,-
Wachttijden: u kunt binnen drie weken bij ons terecht.