Collega Ruben toegelaten tot opleiding sportgeneeskunde en nieuwe ANIOS Mauk gestart

Sportgeneeskunde is een jong, actief en vooruitstrevend medisch specialisme. Het werk is gevarieerd, mede door de verschillende typen patiënten. De sportarts ziet zowel topsporters als amateursporters en/of chronisch zieken. Sportgeneeskunde is vanwege het afwisselende karakter dan ook in trek bij jonge artsen die nog een keuze moeten maken voor een medisch specialisme. Jaarlijks zijn er zeven opleidingsplekken te vergeven voor de 4-jarige opleiding tot sportarts. Voor het tweede jaar op rij heeft de ANIOS van Sportgeneeskunde Rotterdam een plekje weten te bemachtigen.

Ruben Stavenuiter: “Het afgelopen jaar heb ik met heel veel plezier als arts (ANIOS) gewerkt bij Sportgeneeskunde Rotterdam. Een gezellig team met veel expertise om sporters en patiënten goed te kunnen helpen met de sportieve ambities. We zien een zeer brede populatie met allerlei verschillende sport-gerelateerde klachten. Van topsporter tot chronische zieke patiënt, we zetten onze kennis in om mensen weer vooruit te helpen. Ik heb enorm veel geleerd en gelukkig veel mensen kunnen helpen in mijn tijd bij Sportgeneeskunde Rotterdam.”

“Deze werkplek bij Sportgeneeskunde Rotterdam heeft mij persoonlijk ook verder geholpen in mijn carrière tot sportarts: ik start per januari 2024 met de specialisatie in het Isala ziekenhuis. Helaas zal ik Sportgeneeskunde Rotterdam dan dus weer verlaten. Ik wil alle collega’s van Sportgeneeskunde Rotterdam bedanken voor het delen van hun kennis en de leerzame periode. Per januari komt Mauk Mekel mij hier vervangen. Ik wens hem veel succes en plezier het komende jaar!

In november is Mauk Mekel gestart als ANIOS sportgeneeskunde. De afgelopen periode heeft Mauk al ervaring opgedaan als ANIOS Orthopedie en ANIOS Cardiologie. Mauk Mekel: “Ik ben superblij dat ik de kans heb gekregen om hier als ANIOS ervaring op te doen, er zijn namelijk maar weinig plekken om als ANIOS ervaring op te doen binnen de Sportgeneeskunde, een mooie kans voor mij dus! Daarnaast vind ik het een hele fijne plek om te werken; de sfeer is super goed en laagdrempelig, stuk voor stuk leuke collega’s en een mooi centrum met veel mogelijkheden. Ik kijk ernaar uit om hier te werken en leren de komende tijd!”

Wil jij ook kans maken op een plek als ANIOS sportgeneeskunde? Neem dan vrijblijvend contact op met operationeel directeur Jessica Varkevisser door een mail te sturen naar j.varkevisser@sportgeneeskunderotterdam.nl.

Ruben Stavenuiter
WhatsApp Image 2023-12-20 at 16.08.50

Ruben Stavenuiter & Mauk Mekel