Informatiemap oncologische revalidatie

Informatiemap oncologische revalidatie
 

De afgelopen jaren hebben wij met onze holistische kijk op de oncologiezorg meerdere oncologiecliënten in verschillende fases van hun ziekte behandeld met als belangrijkste doelstelling: behoud van kwaliteit van leven. Cliënten voelen zich fitter en meer zelfverzekerd doordat ze kunnen werken aan hun herstel, regelmatig krijgen wij de feedback: “waarom wist ik niet eerder dat dit mogelijk was?“ En daarom ontwikkelden wij voor alle zorgverleners in de oncologiezorg een informatiemap. Oncologiefysiotherapeuten Tessa Verstelle en Daniek van Schie bezochten vorige week het Erasmus MC en overhandigden de eerste exemplaren.

 

Voordelen oncologische revalidatie

  • conditiebehoud, (mentale) weerbaarheid, zelfvertrouwen, spierkracht, botaanmaak en een betere nachtrust en energie;
  • het vroegtijdig signaleren van klachten en bijwerkingen, zodat we daar passende interventies voor kunnen zoeken;
  • minder klachten tijdens de behandelperiode waardoor cliënten deze periode fitter doorkomen;
  • stimulering van zelfmanagement, gericht op een leefstijl die de dimensies van de Positieve Gezondheid nastreeft;
  • een positieve mindset. Fysieke inspanning onder begeleiding van een oncologiefysiotherapeut heeft een positieve werking op de mentale gezondheid. Trainen en positieve aandacht geven aan het lichaam zorgt ervoor dat hormonen vrijkomen en de mindset sterker wordt. Het vertrouwen in het lichaam komt langzaam terug. We kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Inhoud map

  • informatiebrochure Oncologische Revalidatie;
    In deze brochure gaan wij inhoudelijk in op de diverse oncologische revalidatietrajecten, komen cliënten aan het woord en ziet u welke adviezen wij meegeven, denk hierbij aan voeding- en adenhalingsadviezen
  • cliëntenfolders om mee te geven aan uw cliënt;
  • verwijsblok waarmee u uw cliënt eenvoudig kunt doorverwijzen naar ons centrum (ook mogelijk via ZorgDomein).

Bent u zorgverlener in de oncologiezorg en bent u geïnteresseerd in onze informatiemap en/of heeft u behoefte aan een toelichting van Tessa of Daniek op onze oncologische revalidatietrajecten? Neemt u dan contact op met marketing@sportgeneeskunderotterdam.nl, wij helpen u graag verder.