Laatste nieuws rondom corona; sportmassages weer mogelijk met extra voorzorgsmaatregelen

Laatste nieuws rondom corona; sportmassages weer mogelijk met extra voorzorgsmaatregelen
 

 

Sportmassages weer mogelijk – update 25 maart 2021

Vanwege Corona/COVID-19 hebben wij  moeten besluiten om tijdelijk geen massages uit te voeren, met een aantal extra maatregelen op ons Corona/COVID-19 beleid kunnen we onze sportmassages per heden weer toegankelijk maken;

 • Per cliënt kunnen we maximaal 1 massage van 30 tot 60 minuten per week inplannen.
 • Tijdens de gehele behandeling is het verplicht om uw mondkapje te dragen, behalve wanneer u met uw gezicht in de opening van de massagetafel ligt. 
 • Wij geven voorrang aan cliënten met een verwijzing voor een (para) medische hulpvraag.

Mondkapjes ook in de oefenzaal verplicht – update 18 januari 2021

Het beleid van de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) geeft aan dat het niet verplicht is om in de oefenzaal een mondkapje te dragen, mits het mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Fysiotherapeutische zorg kan op deze manier veilig en verantwoord verleend worden wanneer iedereen zich aan de algemene regels houdt. Tot op heden hebben we dit beleid overgenomen. Echter merken we dat het contrast tussen het openbare sociale leven waarin het mondkapje verplicht is, te groot is geworden en hebben patiënten regelmatig kritische vragen over ons beleid. Het continueren van fysiotherapie is voor al onze patiënten van groot belang. Het is onze verantwoordelijkheid om een prettige omgeving te waarborgen waar een ieder zich veilig en op zijn gemak voelt, dit is voor ons altijd een belangrijk uitgangspunt geweest en zeker nu. Daarom hebben we besloten om per direct de mondkapjesplicht ook voor de oefenzaal in te voeren. Mocht er noodzaak zijn om een zware training uit te voeren waarbij het mondkapje in de weg zit, dan kan de training in overleg met uw fysiotherapeut buiten plaatsvinden.

 Geen (sport)massages – update 17 december 2020

Vanwege corona worden er op dit moment geen (sport)massages uitgevoerd.

Wij blijven open! – update 14 december 2020

Vanavond heeft premier Rutte een “harde lockdown” afgekondigd. In het beleid wordt onderscheid gemaakt tussen medische en niet-medische contactberoepen waarbij fysiotherapie praktijken open mogen blijven. Dit betekent dat alle afspraken die gepland staan bij onze behandelaren, inclusief fysiotherapeuten, door kunnen gaan. Uiteraard blijven hierbij alle maatregelen van kracht zoals hieronder vermeld. Wij doen er alles aan om uw bezoek aan ons centrum zo veilig mogelijk te laten verlopen door bijvoorbeeld drukte in de wachtruimte te voorkomen, mondmaskers te dragen en extra te letten op hygiëne. Heeft u vragen naar aanleiding van deze update? Vanaf morgenochtend 08:30 zijn wij telefonisch bereikbaar.

Kleedkamers en douches gesloten – update 15 oktober 2020

Vanwege de aangescherpte maatregelen zijn onze kleedkamers en douches gesloten. Wij vragen u vriendelijk om omgekleed naar uw afspraak te komen. 

Ons beleid omtrent mondkapjes – update 25 maart 2021

 • Klanten en bezoekers (va. 13 jaar) dienen bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Wanneer u deze niet bij zich heeft, wordt deze verstrekt door Sportgeneeskunde Rotterdam. Er geldt een mondkapjesplicht in het gehele pand, inclusief de oefenzaal van de fysiotherapie;
 • Mondkapjes zijn verplicht voor personeel en patiënten bij fysiek onderzoek;
 • Tijdens (sport)massages is het de gehele behandeling verplicht om uw mondkapje te dragen, behalve wanneer u met uw gezicht in de opening van de massagetafel ligt.
 • Ons personeel draagt (ook onderling) een mondkapje als de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden;
 • Mondkapjes zijn niet verplicht voor een patiënt of klant bij het doen van een inspanningsonderzoek. De medewerker die het onderzoek uitvoert draagt wel een mondkapje;
 • Het is toegestaan om uw mondkapje af te zetten wanneer u wat wilt drinken;
 • Wilt u geen mondkapje dragen? Dan kan uw afspraak niet doorgaan en verzoeken we u om telefonisch een nieuwe afspraak te plannen over minimaal 3 maanden.

Al onze voorzorgsmaatregelen Corona/COVID-19 op een rij:

 • Heeft u klachten als koorts en/of verkoudheid, maak dan telefonisch een nieuwe afspraak;
 • Houd 1,5 meter afstand, indien mogelijk;
 • Desinfecteer uw handen regelmatig, in ieder geval bij binnenkomst;
 • Volg de aangegeven looproute;
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten;
 • Minderjarige bezoekers, maximaal 1 begeleider;
 • Meerderjarige bezoekers, kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is).

Wij stellen het beleid bij indien nieuwe richtlijnen vanuit de overheid dit vereisen.