Meten is weten: PAC hardlopers over de vloer

Meten is weten! Dat dacht ook de hardloopvereniging PAC uit Rotterdam. De afgelopen weken zijn er 30 hardlopers van de PAC wedstrijdgroep bij ons langs geweest om een sportmedisch onderzoek te doen, ieder met een ander doel. De 35-jarige Leon deelde met ons zijn hardloopverhaal en legde uit waarom hij bij Sportgeneeskunde Rotterdam langs kwam.

Het hardloopvuurtje van Leon is 10 jaar geleden gaan branden, toen hij zijn eerste marathon had uitgelopen. Nadat hij eerst zelf aan de slag was gegaan met trainen, merkte hij dat er meer in zat en besloot om te beginnen met trainen bij PAC, dit is inmiddels zeven jaar geleden. Dit jaar loopt hij zijn 10e marathon, de marathon van Rotterdam. In voorbereiding op deze marathon kwam onder andere Leon bij ons langs.

Toen het initiatief vanuit de trainers van de wedstrijdgroep kwam om gezamenlijk een sportmedisch onderzoek te laten doen, besloot Leon zich op te geven. In 2016 heeft Leon al eerder een sportmedisch onderzoek bij ons gedaan, met als doel het checken van zijn gezondheid en het bemachtigen van een gezondheidsverklaring voor een wedstrijd in het buitenland. Deze keer diende het sportmedisch onderzoek ter voorbereiding op de marathon van Rotterdam, om zijn hartslagzones nauwkeurig te bepalen en zo effici├źnter te kunnen trainen. De trainers stemmen aan de hand van de uitslag het trainingsprogramma af op de individuele atleet. Een sportmedisch onderzoek is niet alleen geschikt voor de serieuze sporter geeft Leon aan. Ook als je regelmatig sport is het goed om eens te kijken hoe je lichaam functioneert.

Op dit moment is Leon bezig met het in conditie komen en blijven voor de marathon. Hij is net vader geworden, waardoor er soms geen tijd meer is om te trainen. Het doel van Leon is dan ook om de marathon sportief en verantwoord uit te lopen. Wij hopen dat de uitslag van het sportmedisch onderzoek hem daarbij gaan helpen.

Om het beste resultaat te behalen, kan een sportmedisch onderzoek dus van groot belang zijn. Sportgeneeskunde Rotterdam biedt verschillende soorten sportmedische onderzoeken. Ben je een geoefende duursporter en ben je geïnteresseerd in al je trainingszones (en met name ook in de lagere zones en aerobe drempel)? Dan is een top sportmedisch onderzoek het meest geschikt voor jou. Daarnaast bieden we ook verschillende testen voor de gematigd geoefende sporters die met hartslagmeter en/of vermogensmeter willen (gaan) trainen. Ook is het mogelijk om preventief een sportmedisch onderzoek te doen om te zien of u verantwoord kunt gaan sporten.

Wil je als vereniging net als PAC een sportmedisch onderzoek aanbieden aan de leden? Neem dan contact met ons op. Sportgeneeskunde Rotterdam doet sportmedische onderzoeken op de loopband, fiets en zelfs de ergometer. Neem gerust contact op om de opties te bespreken, wij denken graag met je mee. Meer informatie? Lees het op de pagina over sportmedische onderzoeken.