Opening extra locatie in het Topsportcentrum in Rotterdam-Zuid

Sportgeneeskunde Rotterdam heeft vrijdag officieel haar tweede locatie geopend in het Topsportcentrum Rotterdam. Het ervaren team van sportartsen, bewegingswetenschappers en gespecialiseerde fysiotherapeuten begeleidt al jaren topsporters, amateursporters en patiënten vanuit Rotterdam-Kralingen. Met de komst van de nieuwe locatie gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om de volledige regio Rotterdam te kunnen bedienen.

Met ingang van 1 september waren al de eerste bezoekers te vinden bij de fysiotherapeuten van Sportgeneeskunde Rotterdam in het Topsportcentrum. Met een feestelijk openingsmoment afgelopen vrijdag is het nu officieel. Tijdens een netwerkborrel met vele samenwerkingspartners uit de regio werd geproost op de nieuwe locatie. 

We werken al jaren nauw samen met huisartsen en medisch specialisten uit de omliggende ziekenhuizen op Zuid. Onze locatie in Kralingen was voor patiënten en (top-)sporters soms net een brug te ver. We zijn dan ook blij dat we iedereen nu nog dichter bij huis en de trainingslocatie kunnen helpen. Ook verheugen wij ons erop om in samenwerking met trouwe partner Rotterdam Topsport in het Topsportcentrum de beste multidisciplinaire sportmedische ondersteuning te kunnen leveren voor topsporters”. –Jessica Varkevisser, Operationeel Directeur Sportgeneeskunde Rotterdam.

Al meer dan tien jaar staat het kundige team van Sportgeneeskunde Rotterdam klaar voor zowel sporters als niet-sporters. Beide locaties hebben uitgebreide faciliteiten om te kunnen testen, behandelen en trainen. Of het nu gaat om het tapen van sporters voor een wedstrijd of een langdurige revalidatie na een voorste kruisband operatie, het uitvoeren van een echo na een blessure of zelfs oncologische revalidatie. Door middel van sportmedische onderzoeken is Sportgeneeskunde Rotterdam bovendien in staat om mensen te helpen hun beweegdoel te halen en (top)prestaties te verbeteren.

We zijn een ambitieuze organisatie waar mensen met passie voor de zorg én de sport werken. Ik kijk er naar uit om met deze stap een grotere rol te kunnen spelen in onze regio om mensen op alle mogelijke niveaus te helpen om (weer) verantwoord en gezond te sporten en bewegen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit met ons team en onze samenwerkingspartners gaat lukken.” –Peter Jongenengel, eigenaar en Algemeen Directeur Sportgeneeskunde Rotterdam.