Over ons

Sportgeneeskunde Rotterdam is in 2012 opgericht door Cor Jongenengel onder de naam SMC Maasstad. Er was nog geen sportmedisch centrum waar sportartsen en bewegingswetenschappers parallel werkten. Cor zag het samenvoegen van deze kennis als een nieuwe verfrissende blik in de behandeling en begeleiding van zowel sporters als niet sporters. 

In 2016 is het SMC Maasstad gefuseerd met SMA Rotterdam onder de nieuwe naam Sportgeneeskunde Rotterdam en verhuisd naar het Ikazia Ziekenhuis. Door een sterke groei zijn we in 2018 verhuisd naar onze huidige locatie in Rotterdam-Kralingen. Sportartsen, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten allen onder één dak!

Value-Based Healthcare:

Sportgeneeskunde Rotterdam werkt middels het model van Michael Porter: Value-Based Healthcare. Dit houdt in dat de zorg rondom U is ontwikkeld en niet rondom de specialist. Om dit te kunnen waarborgen hebben wij onszelf de volgende vragen gesteld:

– Hoe kunnen wij de patiëntwaarde meten, verbeteren en leveren binnen onze organisatie en op welke manier moeten wij ons hiervoor optimaal organiseren?
– Op welke manier kunnen wij optimaal integraal samenwerken met andere zorgaanbieders of organisaties binnen een bepaald zorgpad, zodat de waarde voor de patiënt geoptimaliseerd kan worden?