Edwin Visser

Edwin Visser
 

Specialisme:

  • Sportgerelateerde aandoeningen
  • Topsportbegeleiding
  • Peesletsel
  • Revalidatie na orthopedische ingrepen

Edwin is sinds november 2019 toegevoegd aan ons team fysiotherapie. Naast zijn werk bij Sportgeneeskunde Rotterdam is Edwin ook als fysiotherapeut betrokken bij het ABN AMRO World Tennis Tournament en het Scapino Ballet Rotterdam. Tevens heeft hij het Davis Cup team en Fed Cup team meer dan 10 jaar begeleid waar hij vele hoogtepunten meegemaakt heeft, waaronder de Davis Cup in 2015 (Zwitserland vs. Nederland) en de Fed Cup in 2016 (halve finale tegen Frankrijk). Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren Olympische zeilers begeleid onder andere tijdens het WK Zeilen 2017 met Marit Bouwmeester*.

Edwin volgde de studies fysiotherapie, sportfysiotherapie en manuele therapie. Edwin: “Ik wilde een beroep waarbij ik met sport een connectie had en waarbij het bewegend lichaam centraal staat. Dit komt samen in mijn werk als fysiotherapeut, een dynamisch vak waarbij gezondheid en bewegen op de eerste plaats komt.” Edwin heeft voor Sportgeneeskunde Rotterdam gekozen vanwege de multidisciplinaire samenwerking en het sterke netwerk binnen de sport. Zijn uiteindelijk doel en droom? Als topsportbegeleider is er dan maar één echte kers op de taart: het begeleiden van de Olympische Spelen. 

*  Edwin heeft Marit Bouwmeester begeleid bij haar rugblessure die ze in 2016 opliep en bracht haar terug naar de top. Door zijn actieve benadering en te kijken wat wél kan, zorgde hij voor de positieve mindset die Marit nodig had. “Hij schept een duidelijk verwachtingspatroon en laat de eindbeslissing aan mij. Dat is een duidelijk verschil met sommige andere fysiotherapeuten, die je minder in het proces meenemen en alleen met een advies komen”, vertelt Marit in een interview met Intramed. Het hele interview, waar Edwin zelf ook aan het woord komt, lees je hier https://www.intramed.nl/magazine.