Pascal van de Kamp

Pascal van de Kamp
 

Specialisme:

  • Knieklachten; voorste kruisbandletsel en pijnklachten rondom knieschijf
  • Pees-gerelateerde problematiek; (achillespees, kniepees, hamstringpeesklachten)
  • Sporters met klachten aan de onderste extremiteit
  • Sporters met schouderklachten

BIG: 49917361704

 

Pascal is sinds 2019 onderdeel van ons team fysiotherapie en noemt zichzelf een echte vakidioot. Na zijn bachelor Fysiotherapie en master Sportfysiotherapie heeft Pascal ervaring opgedaan met het behandelen van sporters in het Topsportcentrum Rotterdam. In deze tijd heeft Pascal het eredivisieteam van Rotterdam Baseball (later Feyenoord Basketball) ondersteund. In het seizoen 2017-2018 haalden ze de halve finale van de play-offs om het kampioenschap, iets wat Pascal als een belangrijk hoogtepunt in zijn carrière ziet. Pascal ziet zijn werk als fysiotherapeut als een enorm dankbaar beroep: “Artsen kunnen levens redden, fysiotherapeuten kunnen samen met de patiënt kwaliteit van leven redden. Minder abstract vind ik het gewoon leuk om de sporter/cliënt te betrekken bij zijn eigen blessure en daar samen hard aan te werken.”

Een goede communicatie is volgens Pascal van essentieel belang voor het slagen van een behandeling. Pascal: “Ik denk dat je als specialist veel kennis kunt hebben maar als je niet kan communiceren met degene die tegenover je zit, heb je daar helemaal niets aan. Ieder mens is uniek en dit vraagt dus ook steeds om een unieke manier van communicatie. Denk hierbij aan het verschil tussen introverte en extraverte mensen maar ook bijvoorbeeld aan mensen van verschillende leeftijden en achtergronden.”

De komende jaren wil Pascal zich blijven ontwikkelen bij Sportgeneeskunde Rotterdam en daarnaast toekomstige collega’s op weg blijven helpen (stagebegeleiding). “Ik zou het uiteindelijk geweldig vinden om een grote eigen loods te hebben met bijvoorbeeld halve tennis-, voetbal- en basketbalvelden. Dan heb je echt de mogelijkheid om sporters terug te brengen naar hun sport-specifieke situatie.”

Pascal heeft zelf gevoetbald en getennist en doet nu aan calesthenics, krachttraining en loop hij af en toe hard met zijn vriendin. Naast het sporten luistert Pascal graag naar muziek en is hij graag met zijn familie en vrienden. In de zomer gaat hij met zijn broer en neefje de natuur in om te wandelen/klimmen.