Robert Rozenberg

Robert Rozenberg
 

Specialisme:

  • Langdurige overbelastingsklachten
  • VO2max meting en trainingsfysiologie
  • Chronische pijn
  • Trainingsadvies bij chronische aandoeningen
  • Bikefitting (fietspositiemeting)
  • Rustmetabolisme meting en advies gewichtscontrole
  • Onderwijs

 

AGB:  82028047   BIG: 59057883901

Robert is beweeg- en sportarts, duursporter en wetenschapper. Sinds 2006 bedenkt hij met veel plezier oplossingen voor bewegingsgerelateerde klachten en blessures. Voor topsporters en amateursporters maar ook voor patiënten die als gevolg van een beperking of chronische ziekte niet goed kunnen bewegen of waarbij bewegen een deel van de behandeling is.

Robert ziet vaak patiënten op de poli met langdurige overbelastingsklachten en behandelingen in het verleden zonder resultaat, denk hierbij aan achillespees-, knie- en schouderklachten. Robert benadrukt dat een oplossing toch vaak wel mogelijk is middels een op maat gemaakt trainingsschema, oefentherapie en prolotherapie. Tijdens zijn werk binnen een revalidatiecentrum heeft Robert veel ervaring op kunnen doen met het toepassen van deze succesvolle behandelmethode. 

Op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten maakt Robert trainingsschema’s op maat met behulp van VO2max en lactaattesten. Met de test worden het trainingspotentieel en trainingszones (ook voor vermogen en loopsnelheid) berekend, hierbij wordt gebruik gemaakt van de aerobe drempel, anaerobe drempel, FTP en VO2max.

Naast zijn werk als sportarts geeft Robert regelmatig presentaties voor medisch specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten en sport- en patiëntenverenigingen.  

Robert: “De kracht van sport en bewegen wordt onderschat! Het is leuk en gezond, het vermindert de kans op veel ziektes, zelfs kanker, dementie, depressie en virusinfecties!” Robert houdt zelf voornamelijk van wielrennen en roeien: “Het is verslavend om te ervaren hoe je lichaam met training meer kan dan je ooit voor mogelijk had gehouden.”