Tessa Verstelle

Tessa Verstelle
 

Specialisme:

  • Oncologie
  • Longziekten
  • Post COVID revalidatie
  • Chronische aandoeningen
  • Oedeemtherapie

 

BIG: 09913054004

Als één van de oprichters van onze afdeling fysiotherapie behandelt Tessa al sinds juni 2018 cliënten binnen ons centrum. Voor deze tijd heeft ze ruime ervaring opgedaan. Al tijdens haar studie fysiotherapie begeleide ze cliënten in het SFG in de vorm van de cardiofitclub. Na haar studie heeft ze de locatie in Rotterdam opgezet bij FysioHolland waar ze haar passie voor het werken met oncologische cliënten heeft ontwikkeld.

Op dit moment werkt ze samen met prof.dr. Van Eijck van het Erasmus Medisch Centrum aan een onderzoek over het voorbereiden van oncologische cliënten op een operatie middels fysiotherapie, zodat ze minder complicaties hebben nadien. Het is dan ook niet zo gek dat Tessa droomt over het opzetten van een oncologisch revalidatiecentrum met complementaire en reguliere zorg onder één dak.

Naast oncologiefysiotherapeut is Tessa ook oedeemtherapeute en behandelt ze cliënten met longziekten en chronische aandoeningen. Tessa: “Ik leer elke dag van mijn cliënten en hun levensverhalen, ieder mens is uniek, ieder verhaal is uniek en daar pas je de behandeling op aan. Samen gaan we voor het best haalbare resultaat. Het blijft mij iedere keer opnieuw verwonderen hoe mijn cliënten een onuitputtelijke kracht uit zichzelf kunnen halen.”

In haar vrije tijd is Tessa ook graag actief bezig; CrossFit, boksen, yoga, zeilen, nieuwe plekken ontdekken, mediteren, buitenritten maken met een paard en wintersporten met familie en vrienden staan allemaal op haar to-do-list.