Performance bikefitting met aerodynamicameting

Met een performance bikefitting met aerodynamicameting is de meting gelijk aan de performance bikefitting, maar combineren we deze meting met een frontale oppervlakte meting. Dit voeren we uit middels een virtuele windtunnel waarin we focussen op een zo best mogelijke aerodynamische houding.

Op een vlakke weg is uw lichaam de grootste “remmende” factor en het vergroten van de aerodynamica op de fiets zorgt voor een hoger rendement!

Op een snelheid van 30km/h is de luchtweerstand al meer dan 80% van de totale weerstand die u ondervindt tijdens het fietsen. Het is voor elke wielertoerist of atleet heel interessant om iets over zijn of haar aerodynamica te weten. Wanneer de snelheid nog hoger ligt, wordt luchtweerstand nog doorslaggevender.

Door op de meest aerodynamische positie te trainen wordt de frontale oppervlakte geminimaliseerd en kan de luchtweerstand met zo’n 20% verlagen.

Hoe werkt het?

Er wordt een eigen virtuele windtunnel gecreëerd door de Bioracer Aero webcam voor de smart trainer te plaatsen. Tijdens het fietsen wordt uw frontale oppervlakte (aerodynamica), in de huidige positie, gemeten. Ook wordt de kracht die u nodig heeft om een bepaalde snelheid vast te houden, bepaald.

U ontvangt live feedback over uw aerodynamica wanneer u uw houding op de fiets verandert. Naast dat we het effect kunnen meten van het veranderen van uw houding, kunnen we ook meteen kijken of u deze positie in de praktijk vol kunt houden.

Verslag

Per mail ontvangt u een verslag van de performance bikefitting met aerodynamincameting. Hierin staan de maten die we bij u hebben opgenomen, staan zowel de gemeten als aangepaste fietsmaten en gewrichtshoeken en sluiten we af met ons advies.

Duur onderzoek: 2 uur.
Kosten: € 350,-.
Wachttijden: u kunt binnen drie weken bij ons terecht.