VIDEO: Rotterdam presenteert bidbook en plannen Grand Départ

VIDEO: Rotterdam presenteert bidbook en plannen Grand Départ
 

Rotterdam heeft een indrukwekkend trackrecord als het gaat om de organisatie van internationale en beeldbepalende sportevenementen. Het is dan ook niet voor niets dat Rotterdam staat te springen om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 te organiseren. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, is op 6 mei jl. het bidbook aangeboden aan de organisatie van de Tour de France , de A.S.O. (Amaury Sport Organisation). Voor het bidbook heeft Rotterdam een prachtige video gemaakt waarin onze eigen sportmasseur Sandra een paar “seconds of fame” had.

De video laat zien hoe trots Rotterdammers zijn op hún stad en hoe dit soort evenementen zorgen voor verbinding. Het motto “My dream, my goal, my Tour” is een inspiratiebron voor de hele stad en hopelijk kunnen we er in 2024 of in 2025 met elkaar een groot feest van maken!  

In de aanloop naar de gewenste Grand Départ is er ook veel aandacht voor het vrouwenwielrennen en voor de jeugd. Via een stappenplan wordt in vier etappes toegewerkt naar de gewenste Grand Départ:

Stap 1: Rotterdam Cycling on Tour (2021)
Dit scholenproject gaat al in september van dit jaar in de regio van start. Middelbare scholieren ervaren in een speciale unit hoe leuk fietsen is.

Stap 2: L’Étape Rotterdam by Tour de France (2022)
Liefhebbers kunnen zich aanmelden via www.rotterdamcycling.com voor de voorinschrijving van L’Étape Rotterdam by Tour de France, die in de zomer van 2022 gaat plaatsvinden. Onder de vlag van de Tour de France wordt een cyclosportieve rit en verschillende toertochten in stad en regio georganiseerd.

Stap 3: Rotterdam Tour (2022)
Vanaf 2022 wil de stad een internationale race voor vrouwen organiseren: de Rotterdam Tour. Voor deze nieuwe wedstrijd streeft Rotterdam naar de hoogste categorie van de UCI. Een serieuze stap die past bij de toenemende aandacht voor het vrouwenwielrennen.

Stap 4: Finish Tour Féminin
Rotterdam stelt zich ook kandidaat voor de aankomst van de Tour Féminin. De ambitie is om de eerste buitenlandse finishstad te worden van deze rittenkoers voor vrouwen die de A.S.O. heeft aangekondigd.