Sportgeneeskunde Rotterdam verlengt samenwerking met Rotterdam Topsport

Sportgeneeskunde Rotterdam verlengt samenwerking met Rotterdam Topsport
 

Afgelopen donderdag verlengde Christiaan van Hienen, algemeen directeur van Sportgeneeskunde Rotterdam het samenwerkingscontract met Rotterdam Topsport voor de komende drie jaar.

Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het faciliteren van TeamNL topsportprogramma’s, het ondersteunen van topsportverenigingen en talentcentra en is betrokken bij plannen voor het realiseren van topsportaccommodaties. De ondersteuning van Rotterdam Topsport verhoogt de medaillekansen van sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt.

Christiaan: “Rotterdam Topsport is een geweldige organisatie met ambities waar wij graag onderdeel van uitmaken. De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier en toewijding de medische begeleiding mogen verzorgen van alle topsporters en talenten in Rotterdam, fantastisch om dit de komende drie jaar te kunnen blijven doen! Neem bijvoorbeeld de olympische spelen, om hier als sportmedische organisatie bij betrokken te zijn en de sporters te ondersteunen in hun droom om die gouden plak te halen, daar kun je alleen maar heel trots op zijn.”

Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport: “Met Sportgeneeskunde Rotterdam kunnen we voor de Olympisch cyclus t/m 2024 de sportmedische zorg waarborgen. Sportartsen, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten werken optimaal samen om de beste zorg te garanderen voor onze topsporters en talenten. Zij zijn ook nauw betrokken bij een aantal topsportprogramma’s van TeamNL binnen de Topsport Metropool, zoals turnen, zeilen en shorttrack. De medische ondersteuningsschil is met de support van het multidisciplinaire team van Sportgeneeskunde Rotterdam overal op orde. Ik kijk er naar uit om dit te intensiveren en uit te breiden.”