Sleutelmanipulatie van de plantaris


De musculus plantaris is een spier die loopt vanuit de knieholte naar de binnenzijde van het hielbeen. Door overbelasting kan de spier continue een hoge spanning blijven houden en ontstaat er plantaris hypertonie. Dit kan primair en secundair kan zorgen voor klachten aan de knie en het onderbeen. De pijnprikkel opgewekt bij de behandeling verminderd de spierspanning. 

Sleutelmanipulatie is een manueel therapeutische techniek waarmee de plantaris spier wordt behandeld. De spanning in de plantaris spier wordt verminderd door met een sleutel druk te geven op de aanhechting van de spier op het hielbeen en een massage van de spier in de knieholte. De behandeling wordt uitgevoerd door de bewegingswetenschapper.

Hoe lang duurt het?

De afspraak duurt 15 minuten.

Waar moet ik op letten?

De behandeling kan vrij pijnlijk zijn en u kunt twee tot drie dagen last hebben van een beurs gevoel in de knieholte. U kunt na de behandeling gewoon wandelen, sporten en autorijden.

Wat kost het?

De behandeling valt niet onder de basisverzekering. Wel valt de behandeling onder de aanvullende verzekering voor sportgeneeskunde, mits u deze aanvullende verzekering heeft.

Meer informatie over sleutelmanipulatie van de plantaris?

Heeft u vragen over plantaris hypertonie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via  010 – 30 42 080 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl. U kunt ook direct zelf een afspraak aanvraag doen via het contactformulier.