Ruben Stavenuiter

Ruben Stavenuiter

Ruben werkt sinds januari 2023 als arts bij Sportgeneeskunde Rotterdam. Daarvoor heeft hij in verschillende ziekenhuizen ervaring opgedaan bij de orthopedische chirurgie, cardiologie en in de preventieve gezondheidszorg. “Ik wil mij graag specialiseren tot sportarts en werk tot die tijd onder supervisie van de andere sportartsen. Je kan bij mij terecht voor alle soorten sportmedische onderzoeken, keuringen en blessureconsulten. Ik vind het mooi om zowel de topsporter, breedtesporter als de chronisch zieke patiënt te helpen met het mooiste medicijn dat er bestaat: sport en bewegen. Ieder op zijn of haar niveau, sport als doel of als middel. Bij Sportgeneeskunde Rotterdam zien we een ontzettend brede en gevarieerde populatie, waardoor het werk heel afwisselend is. Ook is er onder één dak een mooie samenwerking tussen sportartsen, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten”.

Ruben was onder andere arts bij de World Padel Tour in Amsterdam (WPT) en heeft als arts de sportmedische begeleiding van een professioneel BMX team verzorgd. Op wetenschappelijk gebied heeft hij onderzoek gedaan naar Achillespeesrupturen en verschillende andere letsels van de voet en enkel (Syndesmose, Lisfranc). 

Zelf heeft hij vroeger op hoog niveau gevoetbald. Sinds 2006 is hij fanatiek kitesurfer en is hij teamrider geweest voor o.a. North, Naish en Prolimit. Daarnaast beoefent hij nog diverse andere watersporten. Ook doet hij aan hardlopen, wielrennen, padel en kun je hem bij ons boven in de sportschool / oefenzaal tegenkomen”.