“Proeftuin Gezond Gewicht” Nieuwsuur NPO2

“Proeftuin Gezond Gewicht” Nieuwsuur NPO2
 

Afgelopen zondag waren wij te zien in het programma Nieuwsuur op NPO2. In een reportage over het project ‘Proeftuin Gezond Gewicht’ van de Gemeente Rotterdam kon je zien hoe wij Marcel begeleiden in zijn strijd tegen de kilo’s.

In Rotterdam heeft ruim de helft van de inwoners overgewicht: een van de hoogste percentages van Nederland. Tegelijkertijd is de stad ook koploper in de strijd tegen de kilo’s. Rotterdam is gestart met het project ‘Proeftuin Gezond Gewicht’, samen met het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON), om bewoners te helpen.

Rotterdamse huisartsen kunnen te zware patiënten doorsturen naar Femke van Gurp, zorgcoördinator bij de Proeftuin. Zij vertelt dat ze binnen de Proeftuin niet alleen naar medische aspecten rond het afvallen kijken, maar ook naar onderliggende ziektes en andere problemen. “Als mensen bijvoorbeeld financiële problemen hebben, kijken we of we ze daarmee kunnen helpen.”

Een van de deelnemers aan de Proeftuin is Marcel. Dankzij het project wordt hij al wekenlang begeleid door Jeroen. En met resultaat, want hij is al zes kilo kwijt:

 

Meer weten over dit project? Ga naar de website van de Gemeente Rotterdam