Trainingsschema op maat

 

Met een inspanningstest met zuurstofopname (VO2) meting is een zeer nauwkeurige bepaling van de conditie, het omslagpunt en trainingszones mogelijk. Daarnaast kunnen we een redelijke inschatting maken wat de te verwachten vooruitgang met training is en welke training in uw geval het beste resultaat zal opleveren. Met deze gegevens is een trainingsschema op maat mogelijk. Uiteraard zijn de trainingszones op maat (voor hartslag, vermogen en snelheid, voor zowel fietsen als lopen).

16 weken vast trainingsschema
Bij een test met zuurstofopname meting is een 16 weken trainingsschema kosteloos inbegrepen als u dat wenst. We maken een schema met de trainingen per dag ingevuld voor 16 weken vooruit. Zoveel mogelijk rekening houdend met de beschikbare trainingsdagen en de geplande piekmomenten (bv de marathon, cyclo in Frankrijk, triatlon etc.). Het schema wordt in PDF gestuurd via de email. Trainingsschema’s voor triatlon zijn alleen mogelijk na een triatlon test.

Trainingsschema op maat met wekelijks begeleiding
Om het maximale uit de training te halen kan de bewegingswetenschapper een schema maken en dit per week aanpassen op geleide van de vooruitgang of andere factoren van invloed op de training. Zeker voor complexere trainingsschema’s zoals voor triatlon is dit van grote meerwaarde. Vaak is hiervoor een uitgebreidere test met zuurstofopname en lactaat meting nodig om zowel de anaerobe als aerobe drempel nauwkeurig te bepalen. De kosten voor deze test bedragen €100 per vier weken.  Deze kosten worden soms (deels) vergoed in het aanvullend pakket van de zorgverzekering.

 

Maak een afspraak