Zorgverzekering kiezen, waar moet ik op letten?

Zorgverzekering kiezen, waar moet ik op letten?
 

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken en dat betekent ook dat het weer tijd is om te kijken naar de juiste zorgverzekering voor u in 2023. Weet u bijvoorbeeld al dat u in 2023 veel naar de fysiotherapeut moet? Of staat er in 2023 een sportmedisch onderzoek op de planning? Onderstaand leggen we kort aan u uit wat u kunt doen en waar u op moet letten. Zo helpen we u alvast op weg.

Fysiotherapie
Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt heeft u zelf in de hand. Zo bieden zorgverzekeraars een aanvullende verzekering voor fysiotherapie met 6, 9, 12, 18 of meer behandelingen. Denkt u of weet u dat u in 2023 meerdere behandelingen nodig gaat hebben, dan is het verstandig om behandelingen in de aanvullende verzekering mee te nemen. Bekijk hier een overzicht van zorgverzekeringen met aanvullend fysiotherapie behandelingen. Let wel op! Chronische trajecten zijn anders, zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld een vergoeding ontvangt vanuit de basisverzekering. Lees meer over vergoedingen met betrekking tot chronische indicatie op onze website

Sportmedisch onderzoek
Bent u van plan om in 2023 een sportmedisch onderzoek te doen? Dan kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een vergoeding van een sportmedisch onderzoek als aanvullende verzekering. Check via Sportzorg.nl welke zorgverzekeraar een aanvullende verzekering biedt voor sportmedische zorg.

Sportarts
Komt u voor de sportarts naar aanleiding van een doorverwijzing? Dan wordt uw basisverzekering aangesproken, ongeacht de zorgaanbieder of aanvullende verzekeringen. Dit houdt in dat uw eigen risico wordt aangesproken.

Heeft u een keuze gemaakt? Lees dan altijd alles, inclusief de kleine lettertjes, goed door. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.