Benieuwd hoe een Top Sportmedisch onderzoek eruit ziet? Kijk mee in de vlog van Emiel!

Bij Sportgeneeskunde Rotterdam worden er niet alleen blessures behandeld, onze sportartsen geven ook deskundig advies over verantwoord sporten om blessures te voorkomen en om prestaties te verbeteren. Om de laatste reden kwam Emiel Berghout bij ons langs voor een Top sportmedisch onderzoek. Emiel is een enthousiaste hardloper en doet jaarlijks een sportmedisch onderzoek om zo gerichter te kunnen trainen.

Een Top sportmedisch onderzoek is het meest uitgebreide sportmedisch onderzoek die Sportgeneeskunde Rotterdam aanbiedt. Het grootste verschil met ons Uitgebreid sportmedisch onderzoek is dat er naast de ademgasanalyse en inspannings-ECG ook een lactaatmeting wordt gedaan bij een Top sportmedisch onderzoek. Aan de hand van de lactaatmetingen worden de aerobe en anaerobe drempel bepaald. Doe je niet aan (top)sport, maar wil je wel een sportmedisch onderzoek doen om inzicht te krijgen in jouw fitheid? Dan bieden we een Groot of een Uitgebreid sportmedisch onderzoek. Meer informatie over sportmedische onderzoeken en de inhoud per onderzoek vind je op de pagina van sportmedische onderzoeken. 

Benieuwd hoe een Top sportmedisch onderzoek in zijn werk gaat? In de vlog neemt Emiel je mee van A tot Z! Er wordt benadrukt hoe de kennis van VO2max en de lactaatmeting kan helpen bij het bepalen van de drempels, het stellen van doelen en het verbeteren van de algehele fitheid. Daarnaast maakt Emiel aan het einde van de video een vergelijking van zijn testen van de afgelopen 4 jaar. Dit geeft een mooi inzicht in waarom een jaarlijks sportmedisch onderzoek van belang kan zijn.

Benieuwd naar de resultaten van Emiel? Bekijk dan de vlog!