Ademhalings- en ontspanningstherapie

Ademhalings- en ontspanningstherapie

Het is tegenwoordig niet ongewoon om stress te ervaren op werk, thuis of in het dagelijks leven. Daarnaast kunt u angst en stress ervaren door een meegemaakt trauma, dan wel een ziekte of aandoening.

Ademhalingstherapie is een manier om stress te verminderen. Onder begeleiding van een therapeut leren wij u een aantal ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan. Met deze oefeningen kunt u op elk moment van de dag controle nemen over uw spanning en daarmee uw klachten verminderen.

Vergoeding en verwijzing

Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat we rechtstreeks kunnen declareren naar uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft voor de fysiotherapeut. Heeft u geen aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut of bent u over het maximum budget of behandelingen heen, dan sturen wij de factuur rechtstreeks naar u. Uitgebreide informatie over onze tarieven en vergoedingen vindt u hier.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig, op enkele uitzonderingen na:

  • artrose van knie of heup;
  • chronische behandelingen.

Neem contact op

Heeft u last van stress of spanning en wilt u een afspraak maken voor ademhalings- en ontspanningstherapie? Of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 (optie 3) of stuur een email naar fysio@sportgeneeskunderotterdam.nl