Steunzolen

Steunzolen van Sportgeneeskunde Rotterdam

Wij leveren steunzolen op maat voor dagelijkse- en sportschoenen. Ook doen wij, indien nodig, schoenaanpassingen op maat. Wij zijn gespecialiseerd in complexe en hardnekkige problemen. Zowel sporters als niet sporters kunnen terecht voor een loopanalyse in geval van klachten met betrekking tot sport, inspanning of beweging. Een verwijzing van uw huisarts, fysiotherapeut of andere specialist is niet noodzakelijk.

Een steunzool is een hulpmiddel dat in de schoen gedragen wordt. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in de stand van de voeten. Denk hierbij niet alleen aan voetklachten, maar ook aan klachten aan de enkel, knie of rug. Steunzolen zorgen voor een betere drukverdeling van de voet of ontlasten juist een gedeelte van de voet, waardoor pijnklachten afnemen of zelfs verdwijnen.Veel mensen die een sport beoefenen als hardlopen, tennissen, golfen en andere fysiek intensieve loopsporten dragen sportsteunzolen, soms gecombineerd met elastische sportkousen.

Aanmeetafspraak

Tijdens de afspraak, brengen wij eerst de klachten in kaart. Daarna voeren wij een loopanalyse* uit.
Op basis van de resultaten doen wij de zooltjes aanmeten en maken wij steunzolen op maat.

Twee weken later heeft u een afhaalafspraak, waarbij u de steunzolen kunt passen.

Controleafspraak

Na het afhalen van de steunzolen wordt een controleafspraak ingepland om het effect van de steunzolen te beoordelen. Wij brengen voor een controleafspraak geen kosten in rekening.

Kosten

De kosten van de steunzolen bedragen € 220-.

De kosten van een loopanalyse zitten niet bij de steunzolen inbegrepen en worden apart in rekening gebracht. 

Vragen over steunzolen

Heeft u vragen over het aanmeten van steunzolen? Of wilt u meer informatie over steunzolen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, bel naar 010 304 2080 of mail naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl.