Niet-operatief behandeltraject knie-en heupartrose

Niet-operatief behandeltraject knie-en heupartrose

U heeft artrose, maar een operatie is (nog) niet wenselijk of u komt hiervoor niet in aanmerking. Echter ervaart u veel pijn. Hoe nu verder? Sportgeneeskunde Rotterdam is gespecialiseerd in het op maat samenstellen van een behandeltraject om klachten door artrose te reduceren met als doel een operatie uit te stellen, dan wel te voorkomen. 

Behandeltraject

Het behandeltraject start, na doorverwijzing van uw huidige behandelaar, bij één van onze sportartsen. Er wordt beoordeeld in hoeverre de pijn aanwezig is en of u deel kunt nemen aan het programma. 

Tijdens het behandeltraject is een multidisciplinair team betrokken, namelijk een sportarts, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. Het programma, welke acht weken duurt, kan bestaan uit de volgende submodules: 

  • Oefentherapie
  • Pijnmedicatie
  • Bewegingsanalyse
  • Leefregels
  • Zelfmanagement
  • Intra-articulaire injecties
  • Braces en steunzolen
  • Educatie

Vergoeding en verwijzing

Normaal gesproken heeft u voor de fysiotherapie geen verwijzing nodig. Echter, er geldt een uitzondering voor de behandeling van artrose van knie of heup. U heeft dus voor dit traject een verwijzing van uw huisarts nodig. 

Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat we rechtstreeks kunnen declareren naar uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft voor de fysiotherapeut. Heeft u geen aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut of bent u over het maximum budget of behandelingen heen, dan sturen wij de factuur rechtstreeks naar u. Uitgebreide informatie over onze tarieven en vergoedingen vindt u op de pagina van de tarieven en vergoedingen.

Neem contact op

Heeft u een doorverwijzing via het ziekenhuis gekregen en wilt u een afspraak maken? Of heeft u vragen of wilt u meer informatie over het behandeltraject voor artrose? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl. U kunt ook het formulier invullen op onze contactpagina