Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten zijn dé specialisten op het gebied van het bewegingsapparaat. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld pijnklachten aan uw nek, rug, enkel en nog vele andere kwalen. Veelvoorkomende klachten waarvoor mensen fysiotherapie zoeken zijn onder meer rug- en nekpijn, gewrichtspijn, spierblessures, postoperatieve revalidatie en sportgerelateerde letsels. Voor bepaalde specifieke klachten zijn er specialisaties binnen de fysiotherapie. 

Een fysiotherapeut voert eerst een uitgebreide evaluatie uit om de oorzaak en ernst van de klachten te begrijpen. Vervolgens ontwikkelt hij of zij een behandelplan dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Vervolgens stellen wij het best mogelijke behandelplan op. Dit kan bestaan uit het verbeteren van de gewrichtsfunctie (mobiliseren), oefeningen om de pijn te verminderen en/of de spierkracht te verbeteren.

Het doel van fysiotherapie is niet alleen het verlichten van pijn en het herstellen van functie, maar ook het voorkomen van verdere problemen en het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van de patiënt. Ons doel is om u zo goed mogelijk te informeren, behandelen en begeleiden, zodat u weer pijnvrij kunt bewegen en in de toekomst verdere problemen kan voorkomen. 

Vergoeding en verwijzing fysiotherapie

Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat we rechtstreeks kunnen declareren naar uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft voor de fysiotherapeut. Heeft u geen aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut of bent u over het maximum budget of behandelingen heen, dan sturen wij de factuur rechtstreeks naar u. Uitgebreide informatie over onze tarieven en vergoedingen vindt u op de pagina van de tarieven en vergoedingen.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig, op enkele uitzonderingen na:

  • artrose van knie of heup;

  • chronische behandelingen.

Neem contact op

Heeft u een vraag over fysiotherapie? Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 (optie 3) of stuur een email naar fysio@sportgeneeskunderotterdam.nl