Fysiotherapie

Specialisaties


Sportgeneeskunde Rotterdam fysiotherapie

Sportgeneeskunde Rotterdam is een multidisciplinair centrum, dat wil zeggen dat onze afdelingen intensief samenwerken om voor u de beste zorg te kunnen garanderen. De afdeling fysiotherapie speelt hierin een belangrijke rol. Onze fysiotherapeuten werken nauw samen met onze sportartsen en bewegingswetenschappers waardoor er altijd mogelijkheid is tot snel overleg en eventuele doorverwijzing.

Bent u op zoek naar fysiotherapie in Rotterdam? U kunt bij onze fysiotherapeuten terecht voor:

  • algemene klachten aan het bewegingsapparaat;
  • sportgerelateerde klachten;
  • chronische aandoeningen en ziekten.


Behandeling

Onze fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van bewegen wanneer u last heeft van acute of langdurige lichamelijke pijn. Wij streven naar een directe aanpak gericht op het primaire gezondheidsprobleem. Naast het bewegend functioneren, kijken we ook naar andere componenten zoals het ervaren van stress, slaapkwaliteit, immuunsysteem, voeding, ademhaling en leefstijl.

In ons behandeltraject staat onze kennis, ons netwerk en uw eigen persoonlijke verantwoordelijkheid over uw gezondheid centraal. Onze locatie is bij uitstek dé plek om de juiste zorg te bieden voor ieder individu. Wij maken gebruik van een moderne trainingsfaciliteit van 500m² en een kunstgras buitenveld die we voor meerdere doeleinden inzetten.

Kamer of zaal

Bij Sportgeneeskunde Rotterdam zien wij onze patiënten in de spreekkamer of in de oefenzaal. Als u voor een intake komt zien wij u altijd eerst in de kamer. We kijken samen naar uw klachten, voeren lichamelijk onderzoek uit en beslissen daarna samen wat de beste optie is om te herstellen. Vaak komt u daarna bij ons trainen in de zaal, om uw klachten zo snel mogelijk te verhelpen 

Vergoeding en verwijzing

Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat we rechtstreeks kunnen declareren naar uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft voor de fysiotherapeut. Heeft u geen aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut of bent u over het maximum budget of behandelingen heen, dan sturen wij de factuur rechtstreeks naar u. Uitgebreide informatie over onze tarieven en vergoedingen vindt u op de pagina van tarieven en vergoedingen.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig, op enkele uitzonderingen na:

  • artrose van knie of heup;
  • chronische behandelingen.

Contact

Heeft u vragen over fysiotherapie? Of wilt u een afspraak maken voor fysiotherapie in Rotterdam? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 (optie 3) of stuur een email naar fysio@sportgeneeskunderotterdam.nl.