Over ons

Over Sportgeneeskunde Rotterdam

Sportgeneeskunde Rotterdam is in 2012 opgericht door Cor Jongenengel onder de naam SMC Maasstad. Cor zag een grote meerwaarde in het samenvoegen van de kennis van sportartsen en bewegingswetenschappers in een sportmedisch centrum om zowel sporters als niet-sporters te kunnen behandelen en begeleiden. Dit bleek een groot succes. In 2016 is het SMC Maasstad gefuseerd met SMA Rotterdam waarbij dé nieuwe naam Sportgeneeskunde Rotterdam ontstond. We verhuisden naar een polikliniek in het Ikazia Ziekenhuis waar we al snel uit ons jasje groeiden. Twee jaar later, in 2018, verhuisden we naar onze huidige locatie in Rotterdam-Kralingen. Daar ging de volgende wens in vervulling: onder één dak de samenwerking van sportartsen en bewegingswetenschappers uitbreiden met ervaren (sport-)fysiotherapeuten.

Inmiddels groeit onze organisatie nog altijd gestaag. In 2023 hebben we een tweede locatie geopend in het Topsportcentrum, in het hart van Rotterdam naast de Kuip. Met deze uitbreiding hopen we in samenwerking met ons netwerk nog meer sporters én niet-sporters te kunnen voorzien van de beste behandeling, revalidatie, sportmedische begeleiding en preventieve zorg in Rotterdam. 

Stichting Sportgeneeskunde Rotterdam

Stichting Sportgeneeskunde Rotterdam is ingeschreven in het register met AGB-code: 22220859 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met KVK-nummer: 64802388.

Het bestuur van Stichting Sportgeneeskunde Rotterdam is in handen van:

Raad van bestuur
Jessica Varkevisser, Voorzitter
Peter Jongenengel, Penningmeester
Christiaan van Hienen, Secretaris

Raad van Toezicht
Sjoerd Vegter

Sportgeneeskunde Rotterdam B.V.

Sportgeneeskunde Rotterdam B.V. is ingeschreven in het register met AGB-code: 17082376 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met KVK-nummer: 78633958.

Sportgeneeskunde Rotterdam Fysiotherapie

Sportgeneeskunde Rotterdam Fysiotherapie is ingeschreven in het register met AGB-code: 04029530 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met KVK-nummer: 71669361.