Revalideren na COVID-19

Revalideren na COVID-19

Heeft u Corona gehad en heeft u klachten als gevolg van dit ingrijpende virus? Het multidisciplinair team van Sportgeneeskunde Rotterdam staat voor u klaar voor revalidatie van long COVID! U revalideert in een moderne trainingsfaciliteit van 500m2 onder professionele begeleiding van fysiotherapeuten en sportartsen. Direct meer weten? Neem telefonisch contact op met (010) 304 20 80 of lees hieronder verder wat onze zorg voor u kan betekenen.

Corona geeft veel restklachten zoals longproblemen, vermoeidheid, gewricht- en spierklachten, verlies van conditie, kracht en psychische- en cognitieve problemen. Niet alleen na een ziekenhuisopname, maar ook wanneer u thuis in quarantaine heeft gezeten met Corona, kunt u nog veel last hebben van deze klachten.

Behandeltraject

Sportgeneeskunde Rotterdam heeft een uitgebreid revalidatieprogramma ontwikkeld voor corona-revalidanten. Hierbij kijken wij naar uw actuele klachtenbeeld en naar uw situatie voorafgaand aan de besmetting. Eerst brengt de sportarts uw bewegend functioneren in kaart, neemt hij of zij diverse testen af en neemt de sportarts een vragenlijst af. Hieruit volgen de eerste adviezen, u kunt bijvoorbeeld het advies krijgen om een inspanningstest met ademgasanalyse en longmeting te doen. Wanneer u in aanmerking komt voor het revalidatieprogramma volgt de intake bij de fysiotherapeut. Tijdens het traject wordt het advies en behandelplan meerdere keren geëvalueerd.

Elk persoon is uniek en daarom is ook elk revalidatietraject uniek. Tijdens het traject zijn er verschillende mogelijkheden die op uw behoefte worden afgestemd en steeds bijgesteld kunnen worden.

Mogelijkheden voor revalidatie op afstand en in onze praktijk: 

  • Bellen, videobellen, oefeningen voor thuis (via Mijnzorgapp)
  • Medisch specialistische zorg
  • Fysiotherapeutische zorg
  • Inspanningstest
  • Powerbreathe meting
  • Buitentraining op kunstgrasveld
  • Training in onze fitness waar de nodige hulpmiddelen (cardio, kracht, saturatiemeter) aanwezig zijn
  • Ademhalingstraining en -adviezen
  • Leefstijladviezen
  • Nazorg om ook na revalidatie fit en gezond te blijven

Vergoeding en verwijzing

Op de pagina van de overheid over herstelzorg voor COVID-19 staat beschreven wat paramedische herstelzorg na COVID-19 inhoudt, wie voor herstelzorg in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn om de zorg te kunnen ontvangen. Lees deze informatie goed door. 

Contact

Heeft u vragen over het revalidatietraject ‘revalideren na COVID-19’? Heeft een algemene vraag over Corona revalidatie of heeft u een vraag over de vergoeding van dit traject? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl.