Consult sportarts

Consult sportarts

Tijdens een consult met de sportarts worden jouw klachten besproken, kan het zijn dat er lichamelijk onderzoek plaatsvindt en wordt er een behandelplan gemaakt. Alleen als u een doorverwijzing heeft kunt u terecht bij de sportarts. Als u via de huisarts de verwijzing heeft gekregen, dan wordt u door ons gebeld. Als u de verwijzing heeft gekregen via het ziekenhuis, dan moet u zelf bellen om een afspraak in te plannen. 

Doordat Sportgeneeskunde Rotterdam een multidisciplinair centrum is, kunnen wij snel schakelen met andere disciplines. Zo vinden verschillende onderzoeken bij de bewegingswetenschapper of echografist bij ons in de praktijk plaats. Met behulp van de eventuele extra onderzoeken kan onze sportarts een diagnose stellen.

Eerste consult

Een afspraak met de sportarts begint met een intake of eerste consult. Voorafgaand moet er een vragenlijst in worden gevuld, om de sportarts te voorzien van achtergrondinformatie over jou. Tijdens het eerste consult worden de klachten besproken en kan het zijn dat er lichamelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Er wordt een plan gemaakt voor eventueel verder onderzoek, of er wordt direct een diagnose gesteld met een eventueel behandelplan.

Herhaalconsult

Tijdens het herhaalconsult komt de patiënt terug bij de sportarts, nadat er onderzoeken zijn gedaan bij bijvoorbeeld de sportarts of echografist. Tijdens dit herhaalconsult wordt de voortgang besproken of kan er een diagnose worden gesteld aan de hand van de extra gedane onderzoeken. Er wordt samen met de patiënt besproken hoe het behandeltraject er uit komt te zien. 

Wachttijd

De wachttijd voor een consult bij de sportarts is momenteel 2-3 weken. De wachttijden worden regelmatig geüpdatet.

Neem contact op

Heeft u een doorverwijzing via het ziekenhuis gekregen en wilt u een afspraak maken? Of heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl. U kunt ook het formulier invullen op onze contactpagina