Performance bikefitting

Ga direct naar: 

Performance bikefitting

Racefiets/ mountainbike/ hybride/ tijdritfiets

Een performance bikefitting is uitermate geschikt om blessures te voorkomen en uw comfort op de fiets te verhogen. Oftewel wij zorgen ervoor dat u goed op uw fiets zit! Deze bikefitting in Rotterdam is geschikt voor racefietsen, mountainbikes, hybridefietsen en tijdritfietsen.

Met behulp van ons Biomotion systeem en 3D infrarood technologie kunnen we tijdens de bikefitting uw houding terwijl u fietst op uw eigen fiets beoordelen. Tijdens het fietsen worden er opnames gemaakt die we terug kunnen kijken middels een 3D reconstructie.

Hoe gaat een bikefitting in zijn werk?

Allereerst meten we diverse maten van uw lichaam en van uw fiets op. Vervolgens plakken we 20 draadloze markers op (10 aan iedere zijde). Twee extra markers worden geplakt op uw fietsframe als referentie en zorgen voor een middellijn om zo de symmetrie van uw lichaam te evalueren. Uw fiets wordt in onze fietsergometer geplaatst waarna u kunt gaan fietsen.

Tijdens het fietsen brengen we met ons Bioracer Motion systeem simultaan beide kanten van uw lichaam in kaart. Dit geeft unieke inzichten in uw fietsbeweging, symmetrie en stabiliteit. Door het gebruik van 3D infrarood technologie zijn we in staat uw fietsbeweging vanuit elke hoek te bekijken: zijdelings, van bovenaf en langs achter. Met de opgenomen data maken we een 3D reconstructie van uw beweging op de fiets waarbij u mee kunt kijken middels een beamer gericht op de grond voor u.

Hoe brengen wij de beweging in kaart?

Tijdens de performance bikefitting wordt onder andere de beweging van de enkels en van de knieën in kaart gebracht. Onderstaande video’s geven een beeld van hoe dat eruit ziet. 

Aanpassingen voor een optimale houding

Uw houding vergelijken we met een optimale houding. Indien nodig passen we direct uw fiets aan, zoals: 

  • zadelhoogte
  • zadel setback
  • zadel kanteling
  • stuurhoogte
  • stuurpenlengte
  • stuurhendels
  • schoenplaatjes

Na deze aanpassingen vragen wij u opnieuw te fietsen, zodat we kunnen beoordelen of uw houding correct is.

Verslag

Per mail ontvangt u een verslag van de performance bikefitting. Hierin staan de maten die we bij u hebben opgenomen en staan zowel de gemeten als aangepaste fietsmaten en gewrichtshoeken. Het verslag wordt afgesloten met ons advies. 

Controle afspraak

We adviseren minimaal 5 x 1 uur te fietsen voordat u ons belt voor een controle afspraak. Een controle afspraak duurt 45 minuten en we brengen hiervoor geen kosten in rekening.

2e fiets

Heeft u een tweede fiets of een nieuwe racefiets? Deze kunnen wij deze, naar aanleiding van de data van de eerste meting, afstellen. Op het eind controleren wij de afstelling met een nameting.

Duur, tarieven en wachttijden bikefitting

In onderstaand schema kunt u alle informatie vinden over de duur van de afspraak, het tarief en de wachttijd. De wachttijd wordt regelmatig geüpdatet.

Duur Tarief Wachttijd
Racefiets/ mountainbike/ hybride 1 uur en 45 min. € 305,- 6 weken
Tijdritfiets/ triatlon 2 uur € 345,- 6 weken
2e fiets 45 minuten € 145,- 6 weken

Contact

Heeft u vragen over een performance bikefitting? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl.