PERFORMANCE bikefitting racefiets/ triatlonfiets/ mountainbike/ hybride

 

BIORACER MOTION

Bioracer Motion is de nieuwe standaard in professionele wieleranalyse. Deze hoog technologische innovatie is het enige systeem ter wereld dat simultaan beide kanten van de renner in kaart brengt. Dit geeft unieke inzichten in de fietsbeweging, symmetrie en stabiliteit van de renner. Deze inzichten zijn een noodzaak om tot de perfecte fietsbeweging te komen en zo een maximale prestatie te leveren en toch het risico op blessures te beperken.

SIMULTANE BILATERALE METINGEN

Omdat het systeem uit twee camera baren bestaat die langs beide kanten van de fietser staan, capteren deze camera’s de beide kanten van de renner gelijktijdig. Met die opgenomen data, wordt een 3D reconstructie van de beweging van de fietser op zijn fiets gemaakt. Door het gebruik van 3D infrarood technologie, zijn wij in staat de fietser vanuit elke hoek te bekijken (zijdelings, van bovenaf en langs achter). Deze 3D reconstructie levert de persoon een accuraat beeld op de fietsbeweging, zodat hij beter ondersteund wordt doorheen het proces.

DRAADLOZE ACTIEVE MARKERS

Om een bikefitting uit te voeren, worden 20 draadloze actieve markers op strategisch uitgekozen plekken op het lichaam bevestigd (10 aan elke kant van het lichaam). Twee extra markers worden gebruikt als referentie, deze staan op het fietsframe en zorgen voor een middellijn om zo de symmetrie van de renner te evalueren.
Doordat de markers draadloos zijn kunnen we eenvoudig op het lichaam geplaatst worden. Tijdens het fietsen wordt zo de bewegingsvrijheid van de fietser vrijwaard. Daarenboven is het mogelijk voor de renner om even van de fiets te komen om bepaalde componenten aan te passen, zonder het risico dat een van de markers kapot gaat.
De markers zijn actief (ze zenden hun signaal direct naar de camera’s) en daardoor zullen de resultaten van de metingen niet onderhevig zijn aan reflecties op de fiets of andere reflectieve objecten in de meetruimte. 

ULTRA-ACCURATE HOGE SNELHEID CAMERA’S 

Tijdens de metingen zullen 6 Optitrack V120 camera’s de beweging van de renner in beeld brengen aan een frame rate van 120 frames per seconde. Door de hoge frequentie is interpoleren van de data overbodig. Aan een cadans van 90 RPM, resulteert dit in een volledige meting om de 4.5° tijdens de trapomwenteling. Het gebruik van deze hoge snelheid camera’s laat de persoon toe om het bewegingspatroon van de renner in slow motion te bekijken, tot 5 keer vertraagd. Bovendien zal de sub-millimeter precisie van de camera’s resulteren in een ultra-accurate reconstructie van de fietsbeweging.
 

HET ULTIEME PLATFORM VOOR DE EXPERT BIKE FITTER

De 20 markers op het lichaam van de fietser worden met sub-millimeter precisie in beeld gebracht en produceren een 3D reconstructie van de fietsbeweging. Naast de weergave van de 3D reconstructie van het hele lichaam van de fietser vanuit elke hoek, laat de software ook toe om de beweging van de verschillende gewrichten te analyseren. De persoon kan inzoom op één specifiek gewricht en het bewegingspatroon in detail bestuderen, het is zelfs mogelijk om de beweging links te correleren met rechts.

De software biedt een wijd gamma aan relevante parameters aan, zoals de maximale en minimale hoek die de gewrichten maken, links-rechts afwijking, enkeling op 90°, knieoversteek. Samen met de bewegingspatronen is dit het perfecte platform om de persoon door het proces bij de staan.

Omdat onze bike fit filosofie heel erg focust op symmetrie en stabiliteit bestaat het bike fit rapport uit een overzichtstabel van de symmetrie en stabiliteit van de verschillende gewrichten. Voor de symmetrie wordt het gemiddelde genomen van de overeenkomstige gewrichten (links-rechts) en geplot ten opzichte van de middellijn. Zo kan de afwijking berekend worden.

Voor het bovenlichaam wordt de stabiliteit berekend door de bewegingsruimte van de specifieke gewrichten na te gaan in alle richtingen (cm³). Hoe dichter bij 0, hoe stabieler de beweging van dit gewricht doorheen de crankomwenteling. Omdat het onderlichaam naar boven en onder moet beweging, alsook naar voor en achter, wordt de stabiliteit van het onderlichaam enkel in de laterale richting bekeken. De bewegingsruimte wordt zo gegeven voor elk van de individuele gewrichten.

Duur onderzoek: 90 minuten.
De kosten van dit onderzoek bedragen €295,-.

Wachttijden: u kunt binnen drie weken bij ons terecht.

Maak een afspraak