Dry needling

Dry needling

Met dry needling behandel je de knopen ofwel ’triggerpoints’. Bij lichamelijk klachten is er vaak sprake van triggerpoints in de spieren. Een triggerpoint is een “knoop” in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Onze fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen omdat, ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • pijn/stijfheid lokaal in een spier en ook pijn elders “op afstand”;
  • bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten,
  • verminderde kracht in de betrokken spier(en);
  • pijn ontwijkend gedrag, je gaat “anders” bewegen;
  • tintelingen in arm/been, hoofdpijn en duizeligheid.

Door middel van dry needling (kleine dunne naaldjes, zonder het gebruik van vloeistof) worden deze triggerpoints behandeld. Na de behandeling ervaart u vrij snel effect. Voordat wij beginnen aan de behandeling wordt u goed geïnformeerd, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Vergoeding en verwijzing

Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat we rechtstreeks kunnen declareren naar uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft voor de fysiotherapeut. Heeft u geen aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut of bent u over het maximum budget of behandelingen heen, dan sturen wij de factuur rechtstreeks naar u. Uitgebreide informatie over onze tarieven en vergoedingen vindt u op de tarieven en vergoedingen pagina.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig, op enkele uitzonderingen na:

  • artrose van knie of heup;
  • chronische behandelingen.

Neem contact op

Heeft u een vraag over fysiotherapie? Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 (optie 3) of stuur een email naar fysio@sportgeneeskunderotterdam.nl