Shockwave therapie

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een moderne behandeling die helpt bij pijn en herstel van spier- en peesproblemen. Het gebruikt sterke geluidsgolven die naar de pijnlijke plek worden gestuurd om het genezingsproces te versnellen.

De geluidsgolven worden gericht op het gebied dat pijn doet. Ze stimuleren de bloedstroom, helpen de cellen beter te werken en maken het genezen sneller. Ook kunnen ze de zenuwen kalmeren, waardoor de pijn minder wordt. Shockwave therapie kan een pijnlijke behandeling zijn, met als doel het beschadigde weefsel opnieuw te laten regenereren (weefsel opnieuw in herstel te laten gaan).

Waarvoor wordt de shockwave behandeling gebruikt?

Onze fysiotherapeuten gebruiken shockwave therapie voor verschillende klachten, onder andere:

  1. Pijnlijke (chronische) peesklachten: shockwave helpt o.a. bij problemen zoals een tenniselleboog, schouderpijn door peesproblemen en ontstekingen bij de achillespees.

  2. Hielspoor: voor mensen die pijn hebben aan de hiel en hielspoor hebben, wordt ook vaak shockwave therapie ingezet. 

  3. Kalkafzettingen: soms zitten er harde stukjes (kalk) in pezen, bijvoorbeeld in de schouder. Shockwave therapie kan helpen om deze op te lossen.

 

Wat zijn de voordelen van shockwave therapie?

  1. Je hebt geen operatie nodig: het is geen ingrijpende behandeling. Je hebt geen operatie nodig, waardoor er zijn minder risico’s  aan vast zitten en je sneller herstelt.

  2. Minder pijn: ondanks dat de behandeling zelf soms als pijnlijk kan worden bevonden, zorgt shockwave therapie ervoor dat je lichaam natuurlijke pijnstillers maakt, waardoor de pijn minder wordt. 

  3. Snel: een behandeling duurt maar kort. Vaak zijn er slechts een paar behandelingen nodig om resultaat te voelen. 

 

Bijwerkingen, risico’s en complicaties

Shockwave therapie is een veilige en wereldwijd toegepaste behandelmethode. Hoewel de behandeling met lichte pijn gepaard gaat, komen andere bijwerkingen nauwelijks voor. Soms voelt het behandelde gebied de eerste uren nog wat pijnlijk of verdoofd aan. Heel soms ontstaat een kleine bloeduitstorting, zwelling of irritatie van de huid in het behandelde gebied.

De duur van de behandeling is meestal 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de klacht.

Vergoeding en verwijzing

Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat we rechtstreeks kunnen declareren naar uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft voor de fysiotherapeut. Heeft u geen aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut of bent u over het maximum budget of behandelingen heen, dan sturen wij de factuur rechtstreeks naar u. Uitgebreide informatie over onze tarieven en vergoedingen vindt u op onze tarieven en vergoedingen pagina.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig, op enkele uitzonderingen na:

  • artrose van knie of heup;
  • chronische behandelingen.

Neem contact op

Bent u op zoek naar Shockwave therapie in Rotterdam? Of heeft u een vraag over de shockwave behandeling? Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 (optie 3) of stuur een email naar fysio@sportgeneeskunderotterdam.nl