Tarieven en vergoedingen sportmedische onderzoeken

Ga direct naar:

Tarieven en vergoedingen sportmedische onderzoeken

Op deze pagina vindt u alle tarieven en vergoedingen van de sportmedische onderzoeken, sportmedische keuringen en performance bikefitting. Daarnaast kunt u op deze pagina vinden hoe de facturatie verloopt. 

In onderstaand schema vindt u alle prijzen voor een sportmedisch onderzoek bij Sportgeneeskunde Rotterdam. Het is mogelijk dat sportmedische onderzoeken vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk of u aanvullend verzekerd bent en bij welke zorgverzekeraar. Check zelf bij uw zorgverzekeraar of u aanvullend verzekerd bent voor sportmedische onderzoeken. Uw eigen risico wordt niet aangesproken. 

Type SMO Prijs
Basis sportmedisch onderzoek < 12 jaar € 150,-
Basis sportmedisch onderzoek € 190,-
Groot sportmedisch onderzoek € 250,-
Uitgebreid sportmedisch onderzoek € 315,-
Top sportmedisch onderzoek € 350,-
Triatlon sportmedisch onderzoek € 410,-
Triatlon top sportmedisch onderzoek € 440,-

Op de website van Sportzorg kunt u een overzicht vinden van alle vergoedingen per zorgverzekeraar. Wilt u zeker weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, raadpleeg dan uw zorgpolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Wij zijn lid van de FSMI en gecertificeerd door het SCAS.

Tarieven en vergoedingen sportmedische keuring

In onderstaand schema worden alle prijzen voor de verschillende sportmedische keuringen die wij aanbieden weergegeven. Het is mogelijk dat sportmedische onderzoeken vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk of u aanvullend verzekerd bent en bij welke zorgverzekeraar. Check zelf bij uw zorgverzekeraar of u aanvullend verzekerd bent voor sportmedische keuringen. Uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Type keuring Prijs
Keuring motorsport (KNAF, KNMV, MON) € 150,-
LAPL/ zweefvlieg/ parachute springen keuring € 150,-
Keuring opleiding Sport en Bewegen/ VEVA € 150,-
Keuring opleiding HALO/ CIOS € 190,-
Duikkeuring € 190,-

Tarieven en vergoedingen bewegingsanalyses

In onderstaand schema vindt u alle prijzen de verschillende bewegingsanalyses die sportgeneeskunde Rotterdam biedt. Het is mogelijk dat sportmedische onderzoeken vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk of u aanvullend verzekerd bent en bij welke zorgverzekeraar. Check zelf bij uw zorgverzekeraar of u aanvullend verzekerd bent voor bewegingsanalysese. Uw eigen risico wordt niet aangesproken. 

Type bewegingsanalyse Prijs
Loopanalyse € 155,-
Loopanalyse + sleutelmanipulatie € 180,-
Steunzolen € 220,-
Performance bikefitting – racefiets /MTB/hybride € 305,-
Performance bikefitting – tijdritfiets / triatlon € 345,-
Performance bikefitting – 2e fiets € 145,-

Tarieven en vergoedingen overig

In onderstaand schema vind je de tarieven voor de RMR-meting, de longmeting en de PRP-injectie. De PRP-injectie wordt niet vergoed, ook niet als u een aanvullende verzekering hebt voor sportmedische zorg. 

Zorgproduct Prijs
RMR-meting € 130,-
Longmeting € 180,-
PRP-injectie € 180,-

Hoe verloopt de facturatie?

Wij besteden onze facturatie voor de zorg die u heeft gehad, behalve voor fysiotherapie, uit aan factoringmaatschappij Infomedics. U ontvangt dus niet van ons, maar van Infomedics de factuur. De factuur is opgesteld aan de hand van de door ons verstrekte gegevens en specificaties. 

Het kan zijn dat u de factuur van Infomedics nog in moet dienen bij uw zorgverzekeraar om voor (eventuele) vergoeding in aanmerking te komen. Waar u verzekerd bent is hierin bepalend en of u zorg heeft ontvangen vanuit de basis- of aanvullende verzekering. U kunt op onze Infomedics pagina lezen wat voor u van toepassing is. 

Neem contact op

Heeft u vragen over de tarieven en vergoedingen van sportmedische onderzoeken, sportmedische keuringen of bewegingsanalyses? Neem dan gerust contact op met ons via 010 304 2080 of stuur een email naar: info@sportgeneeskunderotterdam.nl.