Trainingsbegeleiding

 

 

Heeft u een specifiek trainingsdoel zoals deelname aan een sportevenement, bijvoorbeeld marathon, triatlon of een wielertour? De bewegingswetenschappers van Sportgeneeskunde Rotterdam zijn experts op het gebied van duursport en staan garant voor optimale begeleiding middels een deskundig opgesteld trainingsplan, gecombineerd met een sportmedisch onderzoek onder de naam Mijntrainingsplan.nl. Omdat wij deze trainingsbegeleiding aanbieden in combinatie met sportmedische zorg wordt een deel van de begeleiding vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Hoe ziet het programma van Mijntrainingsplan.nl eruit?

Testen
Om uw gezondheidsstatus en uw prestatievermogen in kaart te brengen, is het van belang dat u minimaal een top sportmedisch onderzoek of een uitgebreid sportmedisch onderzoek met aanvullend een lactaattest bij ons laat uitvoeren (bij het Pro-abonnement is dit inbegrepen). Meer informatie over deze sportmedische onderzoeken vindt u hier. Voorafgaand aan uw bezoek vragen wij u een vragenlijst in te vullen zodat we inzicht krijgen in uw ambities en doelstellingen. De resultaten van het sportmedisch onderzoek en uw vragenlijst bespreken we tijdens een intakegesprek. Onze bewegingswetenschapper beschikt nu over de juiste input om uw optimale trainingsplan samen te stellen. 

Plannen
Voor het plannen van uw training maken wij gebruik van de online tool TrainingPeaks. Onze bewegingswetenschapper maakt uw persoonlijke trainingsplan op maat, zet deze in uw TrainingPeaks kalender en u ontvangt uw trainingen via e-mail of de app. 

Trainen
Nu is het tijd om aan de slag te gaan met het trainingsplan en uw trainingen uit te voeren. 
Wij volgen uw voortgang op afstand en voorzien u van een nauwkeurige analyse en geven deskundig advies. 
Het is hierbij van essentieel belang dat u uw logboek nauwkeurig bijhoudt. 

Tijdens het hele traject blijven we u tussentijds voorzien van de nodige adviezen over bijvoorbeeld (sport)voeding en pacing (een behulpzame manier om te kunnen omgaan met een beperkte hoeveelheid energie).

 

Abonnementen  

In onderstaand overzicht vindt u onze abonnementen, klik in het document op de duursport om de details van de abonnementen weer te geven. 

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Omdat wij trainingsbegeleiding aanbieden in combinatie met sportmedische zorg wordt een deel van de begeleiding vergoed door uw zorgverzekeraar. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het type polis dat u heeft bij uw zorgverzekeraar. Alle vergoedingen voor sportmedische zorg in 2021 staan overzichtelijk weergegeven in dit overzicht van Sportzorg. Aan het einde van ieder kalenderjaar kunt u een verbruiksoverzicht opvragen om in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Rekenvoorbeeld*
Per 1 mei 2021 start u met uw hardloop-pro abonnement met een tarief van € 179,- per maand. U heeft een Aanvullend Beter polis bij VGZ, deze polis vergoedt € 400,- per kalenderjaar voor sportmedische zorg. Uw abonnement loopt van 1 mei t/m 31 december 2021 en van 1 januari t/m 30 april 2022 waardoor u op dit abonnement 2x het bedrag van € 400,- vergoed krijgt.

Abonnementskosten mei – december 2021 (8x € 179,-)€ 1432,-
Abonnementskosten januari – april 2022 (4x € 179,-)€ 716,-
Totale abonnementskosten hardloop-pro € 2148,-
Vergoeding Aanvullend Beter polis VGZ 2021– € 400,-
Vergoeding Aanvullend Beter polis VGZ 2022– € 400,-
Door u te betalen per maand na vergoeding € 112,33

 

*Let op! Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden. Wilt u zeker weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, raadpleeg dan uw zorgpolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Wij zijn lid van de FSMI en gecertificeerd door het SCAS.

 

Contactformulier

Voor het direct inplannen van een intake of wanneer u vragen heeft over onze trainingsbegeleiding, kunt u onderstaand contactformulier invullen.
Onze bewegingswetenschapper neemt binnen enkele dagen vrijblijvend telefonisch contact met u op.