Sportmedisch onderzoek keuzehulp

Sportmedisch onderzoek keuzehulp: wat moet ik kiezen?

Heb je een sportblessure of ben je door chronisch ziekte genoodzaakt je conditie te verbeteren? Moet je of wil je een sportmedisch onderzoek doen en wil je er zeker van zijn dat je voor het juiste (sportmedisch) onderzoek kiest? Schakel dan de keuzehulp in! Kies onderstaand de optie die voor jou van toepassing is en kom erachter hoe we jou bij Sportgeneeskunde Rotterdam het beste kunnen helpen.

Wij adviseren u een ‘eerste consult sportarts’:

De sportarts houdt zich bezig met de bewegende mens, ongeacht leeftijd of sportniveau. U kunt bij de sportarts terecht voor:

 • Sportblessures zoals peesoverbelasting van knie, achillespees, voetzool, hamstring, lies, schouders of rug
 • Inspanningsgebonden klachten, zoals benauwdheid, verminderde sportprestatie of overtraining
 • Begeleiding bij verbeteren conditie chronische ziekten, zoals vermoeidheid, oncologische problemen
 • Artrose.

De sportarts werkt veel samen met onze echografist, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten. Lees hier meer over een consult bij de sportarts. 

Let op! Voor een consult bij de sportarts heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Nadat de verwijzing bij ons binnen is, nemen wij contact met u op.

Wij doen verschillende sportmedische keuringen:

Wij doen verschillende sportmedische keuringen. De volgende keuringen vallen onder een basis sportmedisch onderzoek:

 • Duikkeuring

 • LAPL

 • Zweefvliegkeuring

 • Keuring parachutespringen

 • Keuring motorsport (KNAF, KNMV en MON)

 • Opleiding HALO

 • Opleiding CIOS

 • Opleiding sport en bewegen

 • Opleiding VeVa


Wil je meer informatie per keuring? Ga naar de pagina van de sportmedische keuringen. Wil je direct een afspraak aanvraag indienen voor een basis SMO? Vul dan het contactformulier in.

Het is ook mogelijk om een keuring te laten doen voor uw beroep of sportevenement. Neem contact met ons op, dan kijken wij in overleg naar de eisen en de juiste test. 

Om veilig te kunnen sporten is het heel belangrijk dat u preventief sportmedisch onderzoek laat doen. Daarvoor kunt u kiezen tussen een Groot SMO of Uitgebreid SMO. Beide testen kunnen enkel op de fiets worden uitgevoerd. Kies onderstaand wat voor u van toepassing is: 

Ik train niet gericht met hartslagmeter, maar wil graag weten of ik verantwoord kan sporten
 • Wij adviseren een Groot SMO

Tijdens een Groot SMO kunnen wij uw hart en longen goed monitoren. De test geeft een goed beeld van uw gezondheid. De test wordt nabesproken met de sportarts, waarna u weer verantwoord kan sporten.

Ik train met hartslagmeter en/of vermogensmeter en wil graag weten of ik verantwoord kan sporten
 • Wij adviseren een Uitgebreid SMO

Tijdens een Uitgebreid SMO kunnen wij uw hart en longen goed monitoren. Ook wordt uw omslagpunt en VO2 max bepaald. Op basis van deze waarden worden uw trainingszones in kaart gebracht. De test wordt nabesproken door de sportarts, waarna u weer verantwoord en gericht kunt sporten. Deze test kan op de fiets of op de loopband worden afgenomen. 

Deze test wordt ook uitgevoerd bij inspanningsgebonden klachten, zoals inspanningsastma en disfunctioneel ademhalen. 

Dien direct een afspraak aanvraag in

Wil je direct een afspraak aanvraag indienen voor een Groot of Uitgebreid SMO? Vul dan het contactformulier in. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 010-304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl.

Om uw sportprestaties te verbeteren is het belangrijk een goed beeld van uw trainingszones te hebben, zo kunt u gerichter gaan trainen. Daarvoor kunt u kiezen tussen een Uitgebreid SMO of SMO met aërobe drempel. Beide testen kunnen zowel op de fiets als ook op de loopband. Kies onderstaand wat voor jou van toepassing is:

Ik ben gematigd geoefend en wil met hartslagmeter en/of vermogensmeter (gaan) trainen
 • Wij adviseren een Uitgebreid SMO

Tijdens een uitgebreid SMO wordt uw omslagpunt en VO2 max bepaald. Op basis van deze waarden worden uw trainingszones in kaart gebracht.

Door middel van de test wordt uw potentie in kaart gebracht en kunt u (gaan) trainen met hartslagzones. Wij adviseren deze test als u een fanatieke recreant bent die regelmatig traint en/of zich heeft ingeschreven voor een evenement. De test wordt nabesproken door de sportarts, waarna u weer verantwoord en gericht kunt sporten. Een Uitgebreid SMO is mogelijk op de fiets en de loopband. Wil je de test afnemen op zowel de fiets als de loopband, kies dan voor een Triatlon SMO.

Ik ben een geoefende duursporter en ben geïnteresseerd in al mijn trainingszones
 • Wij adviseren een Top SMO met lactaat

Deze test is geschikt voor u als u geïnteresseerd bent in uw aërobe drempel (lagere trainingszones Z2), vetverbranding en metabole profiel. Daarnaast wordt ook uw omslagpunt en VO2 max bepaald. Deze test is geschikt als u regelmatig langere duurtrainingen doet. Het is mogelijk om aanvullend een trainingsschema bij ons af te nemen. Dit betreft een maandelijks abonnement. Een Top SMO is mogelijk op de fiets en de loopband. Wil je de test afnemen op zowel de fiets als de loopband, kies dan voor een Triatlon Top SMO.

Voor deze test hanteren wij enkele eisen:

 •  Het is voor u belangrijk om de lagere zones te weten (u traint bijvoorbeeld met een trainingsschema)

 • Voor wielrenners: U heeft een minimale FTP van 150W

 • Voor hardlopers: U loopt de 10 km binnen 55 min en/of de halve marathon binnen 2 uur.

De test wordt met u nabesproken met onze bewegingswetenschapper.

Dien direct een afspraak aanvraag in

Wil je direct een afspraak aanvraag indienen voor een Uitgebreid, Top, Triatlon of Triatlon Top SMO? Vul dan het contactformulier in. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 010-304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen naar aanleiding van de keuzehulp? Of wilt u toch iemand spreken over uw vraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl. U kunt ook het formulier invullen op onze contactpagina