Voor het starten van ons behandeltraject hebben wij een verwijzing nodig van uw longarts, revalidatiearts of huisarts. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats bij één van onze sportartsen of / en fysiotherapeuten. Er wordt beoordeeld hoe uw ziektelast is en of u deel kunt nemen aan het programma. Hierbij werken we nauw samen met uw behandelend arts om ervoor te zorgen dat we u een doelgerichte behandeling kunnen bieden.
Tijdens het behandeltraject is een multidisciplinair team betrokken; een sportarts, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. De duur van het programma hangt af van de soort aandoening, de hulpvraag en de bijhorende klachten.
Uw behandeltraject kan uit de volgende onderdelen bestaan:
Het behandeltraject van de longrevalidatie valt onder de basisverzekering, onder een DBC (longgeneeskunde) met een uitgebreid onderzoek(en), zoals een sportmedisch onderzoek bij klachten/symptomenverwijzing. Meer informatie over DBC’s en de kosten kunt u vinden op onze tarieven en vergoedingen pagina. Let op! Uw eigen risico en eventuele eigen bijdrage is van toepassing.
Als er eventueel nog vervolgafspraken moeten worden gemaakt bij de fysiotherapeut valt dit onder de aanvullende verzekering fysiotherapie, mits u die heeft. Voor vragen over uw zorgverzekering, neem contact op met uw eigen zorgverzekering.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over longrevalidatie? Neem dan gerust contact met ons op via 010 304 20 80 of stuur een email naar info@sportgeneeskunderotterdam.nl. U kunt ook het formulier invullen op onze contactpagina.