Carola Dijkers

Carola Dijkers

AGB:  84023390   BIG: 19047936901

Na haar studie Geneeskunde met specialisatie Sportgeneeskunde, is Carola al sinds 2004 werkzaam voor Sportgeneeskunde Rotterdam (voorheen SMA Rotterdam). Daarnaast heeft zij als sportarts diverse Nederlandse teams begeleid, waaronder de Nederlandse volleybaldames en onderwaterhockeyteams. Over het algemeen werkt Carola met een groep jonge, gezonde (top)sporters, die liever gister dan vandaag weer “op het veld” willen staan.

“In 2014 is sportgeneeskunde officieel erkend als medisch specialisme en valt onze behandeling onder de verzekerde zorg. Sindsdien zie ik naast de fanatieke (top)sporters, ook steeds meer chronisch zieke patiënten op mijn spreekuur. Ik zie dagelijks het positieve effect van sport en beweging binnen deze doelgroep. Dit motiveert mij om sportgeneeskunde in Nederland nog verder te optimaliseren, zodat we nog meer patiënten kunnen helpen”.

In 2021 is Carola gestart met een 1-jarige post HBO-opleiding tot leefstijlcoach/ leefstijlarts. Ze is aangesloten bij de vereniging arts en leefstijl en mag zich leefstijlarts noemen.

Carola adviseert om zo veel mogelijk actief te zijn. “Beweeg minimaal volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, dit wil zeggen tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het gewenste aantal minuten per dag tenminste 60 minuten.”

Om zelf aan deze norm te komen, doet Carola aan hardlopen, hockey, tennis en fietsen op haar mountainbike. Ze reist graag de wereld over met haar gezin en is trotse moeder van twee sportieve kids.

Specialisme:

  • Duikgeneeskunde
  • Chronische peesblessures
  • Longrevalidatie
  • Balsporten
  • Duursporten