Elsbeth van Dorssen

Elsbeth van Dorssen

Na haar studie Geneeskunde aan de universiteit van Utrecht, Sportgeneeskunde in de regio Amersfoort en Klinisch Fellowship in Aspetar /Qatar, is Elsbeth sinds 2014 sportarts. Ze heeft sindsdien op diverse plekken in binnen- en buitenland gewerkt, zo is ze onder andere Paralympic TeamNL teamarts geweest in Rio 2016 en Tokyo 2021. Elsbeth is sinds 2019 werkzaam voor Sportgeneeskunde Rotterdam. Ze combineert dit met haar werkzaamheden als sportarts voor het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, als arts van de academie van Fc Utrecht en Jong Fc Utrecht. Daarnaast is ze Topsportarts voor de NOC*NSF.

Elsbeth heeft diverse top- en breedtesporters mogen begeleiden tijdens hun revalidatie van blessures en/of ziektes. Om deze sporters weer 100% fit terug te zien keren op hun niveau, beschouwt Elsbeth als persoonlijke hoogtepunten. “Niks is leuker dan met ontzettend gemotiveerde patiënten te werken, te denken in mogelijkheden van (alternatief) trainen in plaats van in beperkingen, in veel gevallen te mogen remmen in plaats van te moeten stimuleren en mensen bewust te kunnen maken van het feit Exercise is Medicine. Daarnaast houd ik van de breedte van ons vak en het enthousiasme en de passie van mijn collega’s”.

Vanuit haar professie als sportarts adviseert Elsbeth dan ook iedereen om te gaan bewegen: “Zoek net zo lang tot je een sport gevonden hebt die je leuk vindt en waar je je ei in kwijt kunt.” In haar jeugd deed Elsbeth aan wedstrijdzwemmen maar tegenwoordig blijft ze fit door te wielrennen, mountainbiken, hardlopen, zwemmen en door krachttraining. Ze kijkt graag naar (bijna) alle sporten, maar tennis staat hoog op haar lijstje!

Specialisme:

Topsport, teambegeleiding, voetbal, zwemmen, fietsen, schouderproblematiek, inspanningsdiagnostiek, ECG beoordeling bij sporters, paralympische sporten, overbelasting blessures, talentvolle sporters.