Fu-Sang Pott

Fu-Sang is sinds 2020 werkzaam als fysiotherapeute bij Sportgeneeskunde Rotterdam. Met 17 jaar aan voetbalervaring heeft zij de damesselectie van Feyenoord en Sparta Rotterdam kunnen ondersteunen in de preventie en behandeling van blessures. Op dit moment ligt haar focus op het specialiseren binnen het vakgebied. Ze heeft de masterclass “chronische pijn” afgerond en start in september 2023 de volledige master psychosomatische fysiotherapie.

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk dat iemand de juiste tips en tools mee kan krijgen om goed met de klachten om te kunnen gaan. Ik ga graag in gesprek over de vele factoren die het beloop van een gezondheidsprobleem/blessure kunnen beïnvloeden. Hoe mooi is het om de deuren te openen voor iemand, waardoor diegene zelf controle krijgt over de klachten? Het belangrijke hierbij is de samenwerking met de persoon die hulp vraagt. Op lange termijn zal het voor iedereen namelijk handig zijn om zelf te weten hoe klachten voorkomen kunnen worden of hoe klachten juist verminderen”.

Buiten de werkuren om is Fu-Sang te vinden op de padelbaan om wedstrijden te spelen en te trainen. In de overgebleven uurtjes vind ze het leuk om gitaar of piano te spelen.

Specialisme:

  • Peesblessures
  • Chronische pijn
  • Long-COVID