Iedereen in Nederland kan zijn of haar eigen medische gegevens ophalen in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Hier houdt u online uw medische gegevens zelf bij: van de bloedgroep en vaccinaties tot de medicijnen die u gebruikt. Het doel van deze PGO’s is dat uiteindelijk alle medische gegevens van al uw zorgverleners samenkomen in uw PGO. Ook bij Sportgeneeskunde Rotterdam kunt u uw PGO gebruiken voor uw consult bij de sportarts.
U kunt zelf bepalen welke PGO u gebruikt. Zo kunt u kiezen welke PGO het best bij u past. Lees meer over PGO’s en kies de PGO uit die u wil gebruiken via www.pgo.nl.
Met een eigen PGO heeft u alle gegevens van meerdere zorgaanbieders op 1 plek. Op deze manier heeft u te allen tijde inzicht in uw eigen gegevens en kunt u deze altijd ophalen. Het PGO is in ontwikkeling waardoor de functionaliteiten zich steeds meer zullen uitbreiden. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om uw eigen gegevens te uploaden (vanuit bijvoorbeeld een smartwatch) en kan de data gedeeld worden met zorgverleners onderling. Uiteraard altijd met uw toestemming en met de partijen en informatie waarvan u dat wilt.
Marlène heeft een medisch dossier en wil snel aan de slag met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). “Ik zou graag de gegevens in mijn PGO willen delen met de ziekenhuizen en verschillende artsen. Zodat je niet van portaal naar portaal hoeft te gaan. En dat ik ook mijn gegevens kan delen met mijn partner en kinderen of als er een noodsituatie is.“
Bekijk in onderstaande video de voordelen van een PGO voor Marlene.
PGO’s zijn op dit moment nog volop in ontwikkeling. Er zijn meerdere PGO aanbieders, die allemaal net even anders werken. Bij Sportgeneeskunde Rotterdam lopen we voorop in onze koppeling met PGO’s. Daardoor kan het voorkomen dat sommige gegevens onvolledig of onjuist worden weergegeven. Wij hebben hier helaas weinig of geen invloed op. Wij hebben ons systeem getest met de PGO van Drimpy. Met deze partij hebben wij een samenwerking waardoor we de uitwisseling van gegevens kunnen testen en waar nodig kunnen aanpassen.
Heeft u vragen over Drimpy of lukt het niet om u aan te melden? Neem dan contact op met Drimpy.
Bel de Drimpy-hulplijn via 020 7749 902 of stuur een email naar support@drimpy.com.
Er is grote zorg besteed aan de veiligheid van de verbinding met een PGO. Dit wordt getoetst door Medmij. Maar wanneer de gegevens eenmaal in uw eigen PGO staan, bent u zélf verantwoordelijk voor uw gegevens. Zo gebruikt u een PGO veilig:
Om uw informatie zo goed mogelijk te beschermen, maken PGO’s bij het inloggen gebruik van twee-factor authenticatie. Dat is niet alleen een moeilijke term. Het inloggen blijkt voor (beginnende) PGO-gebruikers best even wennen.
Zoekt u ondersteuning over het inloggen? De Patiëntenfederatie heeft een korte online cursus gemaakt om PGO-gebruikers te helpen bij het inloggen in PGO’s. Hierin wordt uitgelegd wat twee-factor authenticatie is, waarom dit nodig is en hoe het werkt. Bekijk de cursus hier.
Wij hebben een aantal veelgestelde vragen over PGO verzameld, deze vindt u hier. U vindt hier onder andere een lijst met welke medische gegevens u kunt ophalen.