Bas Bulder

Bas Bulder

AGB:  84026097   BIG: 99066270101

Bas is in 2011 direct na zijn studies biofarmaceutische wetenschappen, biomedische wetenschappen en geneeskunde als sportarts aan de slag gegaan bij Sportgeneeskunde Rotterdam (voorheen SMA Rotterdam). Naast zijn werk als sportarts is Bas ook teamarts van het Nederlands Futsalteam en geeft hij regelmatig onderwijs aan huisartsen (in opleiding), fysiotherapeuten en andere paramedici.

Bij Sportgeneeskunde Rotterdam ontfermt Bas zich met veel passie voor zijn werk over zijn patiënten. En dat zijn echt niet alleen sporters zoals de naam sportarts wellicht doet vermoeden. Een blessure kan in principe elke vorm van beweging in de weg staan. Maar ook chronisch zieke mensen (bv. kanker) hebben veel baat bij het specialisme sportgeneeskunde. Juist de variatie in behandelbehoefte, zorgvraag en leeftijd van de patiënten (van 8 tot 80 jaar) maakt zijn werk zo leuk en afwisselend.

De laatste jaren zijn fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers in het centrum geïntegreerd, Bas is ontzettend blij met deze multidisciplinaire samenwerking omdat hij zijn patiënten nu nog beter kan helpen. Geen enkele patiënt is hetzelfde én geen enkele blessure is hetzelfde, Bas ziet het als een uitdaging om voor iedereen een “tailor-made” programma te maken. Het is toch fantastisch als patiënten die al jaren met een blessure rondlopen opeens weer blessurevrij kunnen bewegen!

Bas is een echte sportliefhebber, als toeschouwer maar ook als beoefenaar. Hij heeft jaren gevoetbald als voorstopper/rechtsback bij 1e en 2e klassers en diverse kampioenschappen mogen vieren. Maar de mooiste prijs is toch wel het behalen van een gouden plak op het WK Artsenvoetbal in 2006. Best wel een prestatie als je je bedenkt dat de finale gespeeld werd in Italië met het Italiaanse team als tegenstander en gefloten door Italiaanse scheidsrechters. Een hoop dubieus afgekeurde doelpunten maar toch met overmacht gewonnen, een mooie tijd waar Bas met veel plezier op terugkijkt. Tegenwoordig houdt hij het door zijn drukke schema vooral bij fietsen en hardlopen.

Want Bas weet als geen ander, vanuit zijn professie als sportarts, hoe belangrijk bewegen is. En daarom adviseert hij iedereen: kom en/of blijf in beweging! Het grootste gevaar van onze samenleving is dat wij steeds minder bewegen waardoor wij steeds ‘zieker’ worden; overgewicht ligt op de loer met alle andere gevolgen van dien (suikerziekte, hart – en vaatziekten, etc.). En dat is voor een deel op te lossen door fysiek actief te worden.

Specialisme:

  • Duikgeneeskunde
  • Zweefvlieg- en LAPL keuringen
  • Spel- en balsporten
  • Duursporten