Marieke

Marieke

Marieke is sinds 2021 jaar werkzaam voor Sportgeneeskunde Rotterdam. Als medisch administratief medewerker is Marieke actief in het schakelen tussen patiënt/cliënt en sportartsen/ bewegingswetenschappers/ fysiotherapeuten. Op dagelijkse basis bestaat het werk van Marieke uit het medisch ondersteunen van spreekuren/ sportmedische onderzoeken, agendabeheer en is ze het aanspreekpunt bij de receptie.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling tussen het hebben van patiënt/client-contact en medisch computerwerk. Het ene moment plan je bijvoorbeeld een sportmedisch onderzoek op de loopband in; het andere moment heb je intercollegiaal overleg, voor het opvragen van MRI-beelden ter aanvulling van een patiëntdossier. Bij Sportgeneeskunde Rotterdam vliegen de dagen voorbij”.

Vanaf jongs af aan ben ik al dol op sport, en dan met name lange afstand fietsen en hardlopen. “Mijn ouders namen het gezin mee op talloze fietsvakanties naar Zuid-Frankrijk en toen ik zestien was begon ik lokale hardloopwedstrijden te rennen. Hardlooptrainingen sloegen snel aan en ik kreeg er zelfs zoveel lol in dat vele (halve) marathons volgden”. In 2019 besloot Marieke een boek te schrijven over al die hardloopkilometers. In 2020 kwam haar autobiografie ‘Hardloopspinsels’ op de markt. In haar vrije tijd doet Marieke verder aan portretfotografie en leest ze graag gezondheid gerelateerde boeken.