Pascal van de Kamp

Pascal van de Kamp

Pascal is sinds 2019 onderdeel van team fysiotherapie en noemt zichzelf een echte vakidioot. Na zijn bachelor Fysiotherapie (2013) en master Sportfysiotherapie (2020) heeft Pascal ervaring opgedaan met het behandelen van sporters in het Topsportcentrum Rotterdam. In deze tijd heeft Pascal het eredivisieteam van Feyenoord Basketball ondersteund tijdens wedstrijden. Hij ziet de basketballers uit het team nu nog bij blessures tijdens het seizoen.

Pascal ziet zijn werk als fysiotherapeut als een dankbaar beroep: “Artsen kunnen levens redden, fysiotherapeuten kunnen samen met de patiënt kwaliteit van leven redden. Minder abstract vind ik het gewoon leuk om de sporter/cliënt te betrekken bij de blessure, een plan op te stellen en daar samen hard aan te werken.”

Duidelijke communicatie is volgens Pascal van essentieel belang voor het slagen van een behandeling. “Ik denk dat je als specialist veel kennis kunt hebben, maar als je niet kan communiceren met degene die tegenover je zit, heb je daar helemaal niets aan. Ieder mens is uniek en dit vraagt dus ook steeds om een unieke manier van communicatie. Denk hierbij aan het verschil tussen introverte en extraverte mensen maar ook bijvoorbeeld aan mensen van verschillende leeftijden en achtergronden.”

De komende jaren wil Pascal zich blijven ontwikkelen bij Sportgeneeskunde Rotterdam en daarnaast toekomstige collega’s op weg blijven helpen (stagebegeleiding). “Ik zou het uiteindelijk geweldig vinden om een grote eigen loods te hebben met bijvoorbeeld halve tennis-, voetbal- en basketbalvelden. Dan heb je echt de mogelijkheid om sporters terug te brengen naar hun sport-specifieke situatie”. Bij Sportgeneeskunde Rotterdam hebben we de beschikking over een eigen kunstgrasveldje en het veld van de voetbalvereniging Antibarbari om op te revalideren.

Pascal heeft zelf gevoetbald en getennist en doet nu aan calisthenics, krachttraining en padel. Naast het sporten luistert Pascal graag naar muziek en is hij graag met zijn familie en vrienden. In de zomer gaat hij met zijn broer en neefje de natuur in om te hiken.